Shop
Team Jumbo-Visma onbevangen naar Tour de la Provence

Team Jumbo-Visma onbevangen naar Tour de la Provence

Team Jumbo-Visma staat deze week voor het eerst aan de start van de Tour de la Provence. Ploegleiders Jan Boven en Sierk Jan de Haan gaan van start met een ploeg zonder uitgesproken kopman. Robert Gesink, Pascal Eenkhoorn, Sepp Kuss en Chris Harper vangen de wedstrijd aan in een vrije rol.

Jumbo-Visma Development Team-renner Gijs Leemreize staat aan de start van zijn eerste profwedstrijd. De UCI biedt de mogelijkheid om renners uit de opleidingsploeg startgelegenheid te geven in de World Tour-ploeg.

“We willen deze wedstrijd rijden als een team dat initiatief neemt”, aldus Boven. “Pascal, Maarten Wynants en Gijs zullen in de tweede en derde etappe de klimmers ondersteunen. Na de tweede etappe bekijken we of het algemeen klassement een realistisch doel is voor een van onze renners. Voor Gijs zal deze wedstrijd een nieuwe ervaring zijn. Het hele team zal hem helpen en wegwijs maken tijdens zijn eerste koers tussen de profs.”

De twintigjarige Leemreize is blij met de kans die hem geboden wordt. “Ik had niet verwacht zo snel een profkoers te rijden. Deze winter heb ik goed getraind en met een profwedstrijd in de benen verwacht ik dat mijn conditie alleen maar beter zal worden. Mijn doel is om zoveel mogelijk ervaring op te doen en mezelf in te zetten voor het team.”

Gerelateerde updates