Mijn profiel
Team Jumbo-Visma mikt op sprintzege in Volta a la Comunitat Valenciana

Team Jumbo-Visma mikt op sprintzege in Volta a la Comunitat Valenciana

Team Jumbo-Visma neemt van 5 tot en met 9 februari deel aan de Volta a la Comunitat Valenciana. De Spaanse rittenkoers is de eerste wedstrijd voor Tobias Foss en Christoph Pfingsten in het shirt van Team Jumbo-Visma. Tom Dumoulin moet zijn seizoensstart te elfder ure uitstellen wegens ziekte.

Afgelopen seizoen wist Dylan Groenewegen de laatste etappe te winnen. Hij opende daarmee de zegeteller voor zijn Nederlandse ploeg. De zegekoning van 2019 staat ook dit jaar weer aan het vertrek in Valencia.

Ploegleider Grischa Niermann geeft aan dat zijn team niet naar Spanje trekt met klassementsambities. “Dit is de eerste koers voor ons team met Tobias en Christoph. Het doel van deze wedstrijd is om als team te rijden en om de nieuwe jongens de werkwijze van Team Jumbo-Visma bij te brengen. Het algemeen klassement is geen doel. Voor Tobias is het belangrijk om koersritme op te doen. We bekijken dag voor dag hoe hij zich voelt.”

Toch wil Team Jumbo-Visma ook dit jaar de eerste zege van het seizoen in Valencia behalen. “We willen succesvol zijn in de sprintetappes. Met Dylan gaan we voor etappezeges”, aldus Niermann.

Tom Dumoulin zou aanvankelijk zijn debuut maken voor Team Jumbo-Visma in Valencia, maar verschijnt wegens ziekteverschijnselen niet aan de start. "Afgelopen nacht ben ik ziek geworden en ik zal huiswaarts keren om te herstellen. Dit is niet hoe ik het seizoen wilde starten, maar we moeten verstandig zijn. Als ik me niet goed voel, is het beter om niet te starten. Het was de bedoeling om mijn conditie in Spanje te verbeteren, niet om hem te verslechteren. Ik hoop snel terug te zijn!"

Paul Martens zal Dumoulin vervangen in de selectie van Team Jumbo-Visma.

Gerelateerde updates