Shop
Team Jumbo-Visma met vertrouwen naar E3 Saxo Classic en Gent-Wevelgem

Team Jumbo-Visma met vertrouwen naar E3 Saxo Classic en Gent-Wevelgem

Team Jumbo-Visma staat voor een belangrijk wielerweekend in Vlaanderen. Met op vrijdag E3 Saxo Classic en op zondag Gent-Wevelgem hoopt het team een geslaagd tweeluik tegemoet te gaan. Wout van Aert, die zijn rentree op Vlaamse wegen maakt, blikt samen met Tiesj Benoot en Dylan van Baarle vooruit op de twee wedstrijden.

 / 

Voor Van Aert is de E3 Saxo Classic de eerste wedstrijd op Belgische bodem van het seizoen. De 28-jarige renner van Team Jumbo-Visma opende zijn seizoen in Tirreno-Adriatico en behaalde afgelopen zaterdag een derde plek in Milaan-Sanremo. “Zaterdag voelde ik me goed. Ik zat dan ook bij de beste vier renners van de wedstrijd. Die derde plek was de bevestiging die ik nodig had richting deze klassiekers.”

"In principe kunnen er vier of vijf renners van ons team de koers winnen."

Wout van Aert

De kopman, die de wedstrijd vorig jaar wist te winnen, heeft dan ook veel vertrouwen in de ploeg voor de komende wedstrijden. “We moeten zeker vertrouwen hebben. Vrijdag heb ik met Tiesj en Dylan twee ploegmaats aan mijn zijde die al schitterden tijdens het openingsweekend. In principe hebben we vier of vijf renners die kunnen winnen. Met deze selectie moeten we de koers op onze manier rijden en kunnen we zeker ons eigen ding doen. Ik kijk ernaar uit. De komende periode bestaat uit de koersen die ik het liefst rijd.”

Na zijn winst in Kuurne-Brussel-Kuurne rijdt Benoot nog steeds met een goed gevoel rond. “Ik heb vertrouwen na het uitstekende openingsweekend en mijn prestatie in Strade Bianche. Na Tirreno-Adriatico voelde ik me ook nog steeds fris. Elke wedstrijd die nu nog komt is een doel voor me. Al wordt de E3 Saxo Classic zoals elk jaar een lastige wedstrijd. Er zullen punten zijn waar we de koers in handen zullen moeten nemen. Van daaruit zullen we moeten zien wie er overblijft.”

"Voor niets minder gaan dan winst."

Dylan van Baarle

Dylan van Baarle maakt vrijdag dan weer zijn opwachting na een rustperiode. De 30-jarige winnaar van Omloop Het Nieuwsblad kwam na Tirreno-Adriatico even niet in actie om te herstellen van wat fysiek ongemak. “Alles is weer goed nu. Ik heb terug kunnen opbouwen na Tirreno-Adriatico door even rust te nemen. Dat had ik ook nodig.” Volgens Van Baarle telt enkel de overwinning. “We hebben zo’n sterke ploeg. We moeten alleen maar voor winst gaan en niets anders. Het is zaak om weer in een gunstige situatie terecht te komen, daarna zien we wel wie de benen heeft om nog aan te gaan”, besluit de Nederlander.

Op zondag staat met Gent-Wevelgem nog een harde wedstrijd op het programma. Wout van Aert, Christophe Laporte en Nathan Van Hooydonck rijden beide wedstrijden. Bekijk hieronder de volledige selecties.

Selectie E3 Saxo Classic

Wout van Aert, Christophe Laporte, Tiesj Benoot, Dylan van Baarle, Edoardo Affini, Tosh Van der Sande, Nathan Van Hooydonck

Selectie Gent-Wevelgem

Wout van Aert, Christophe Laporte, Olav Kooij, Timo Roosen, Tim van Dijke, Jos van Emden, Nathan Van Hooydonck

Gerelateerde updates