Shop
Team Jumbo-Visma met sprintersploeg naar België

Team Jumbo-Visma met sprintersploeg naar België

Team Jumbo-Visma reist van zes tot dertien juni af naar België om daar deel te nemen aan de Elfstedenronde en de meerdaagse Belgium Tour. De geel-zwarte formatie zal starten met een gemixt team. De World Tour-renners David Dekker, Pascal Eenkhoorn, Dylan Groenewegen en Olav Kooij zullen op zondag samen met Rick Pluimers en Finn Fisher Black uit de Developmentploeg de eendagskoers rijden. Het team voor de Belgium Tour zal grotendeels uit dezelfde renners bestaan. Koen Bouwman sluit zich aan bij de groep, waar Mick van Dijke wisselt met Pluimers.

Elfstedenronde

Na een jaar van afwezigheid zal de Brugse koers weer verreden worden. De ronde van 193 kilometer start zondag op de Markt in Brugge en finisht net buiten het centrum van de Belgische stad. De koers trekt door West-Vlaanderen waarbij de renners verschillende kasseistroken voor hun kiezen krijgen. Daarnaast bestaat de route ook voor een deel uit het WK-parcours. Na negentig kilometer keren de renners terug in Brugge waar zes lokale rondes zullen worden gereden.

"We gaan kijken of we met David en Olav mooie lead-outs voor Dylan kunnen doen."

Maarten Wynants

Belgium Tour

Een paar dagen na de Elfstedenronde vindt de 90e editie van de Belgium Tour plaats. De meerdaagse rittenkoers kent vijf etappes, waarvan één individuele tijdrit van elf kilometer. De heuvelachtige etappes zullen ook gedeeltelijk over het parcours van het aankomende WK gaan. De vierde etappe wordt gezien als koninginnenrit waarbij de renners acht beklimmingen krijgen voorgeschoteld, waaronder de Thier du Moulin, de Muur van Huy en Les Kimones.

Ploegleider Maarten Wynants blikt vooruit op de ronde. “We gaan kijken of we met David en Olav mooie lead-outs voor Dylan kunnen doen met als doel om een ritzege te pakken. Voor Koen en Pascal zal de focus liggen op de Ardennenrit. Als deze etappe en de tijdrit goed uitpakken, kunnen we kijken of ze mee kunnen doen in het algemeen klassement.”

Selectie Elfstedenronde

Dylan Groenewegen

David Dekker

Olav Kooij

Pascal Eenkhoorn

Finn Fisher-Black

Rick Pluimers

Selectie Belgium Tour

Dylan Groenewegen

David Dekker

Olav Kooij

Pascal Eenkhoorn

Koen Bouwman

Finn Fisher-Black

Mick van Dijke

Gerelateerde updates