Shop
Team Jumbo-Visma met sprinters en avonturiers naar Koolskamp en Eschborn-Frankfurt

Team Jumbo-Visma met sprinters en avonturiers naar Koolskamp en Eschborn-Frankfurt

Op vrijdag 17 en zondag 19 september staat Team Jumbo-Visma aan de start van de eendagskoersen het Kampioenschap van Vlaanderen en Eschborn-Frankfurt. Het Development Team staat dit weekend aan de start van de beloftenversie van Luik-Bastenaken-Luik.

Kampioenschap van Vlaanderen

Het Kampioenschap van Vlaanderen, ook wel Koolskamp Koers genoemd, is traditioneel een kans voor sprinters om een zege aan hun palmares toe te voegen. Het parcours is vlak, waardoor een massasprint het meest realistische scenario is. Team Jumbo-Visma neemt een team mee dat mag proberen met Dylan Groenewegen te strijden voor de overwinning. Groenewegen won de koers al eens in 2018.

Selectie Kampioenschap van Vlaanderen

Lennard Hofstede

Dylan Groenewegen

Timo Roosen

Olav Kooij

Christoph Pfingsten

Tim van Dijke

Nathan van Hooydonck

Eschborn-Frankfurt

Eschborn-Frankfurt keert na een jaar afwezigheid terug op de kalender. Het parcours kent weliswaar 2600 hoogtemeters, maar de zwaartepunten zijn al relatief vroeg achter de rug. De laatste heuvel eindigt op 43 kilometer van de finish. Sterke sprinters en avonturiers zullen met smart uitkijken naar deze wedstrijd. Team Jumbo-Visma kan meerdere renners uitspelen. Dylan Groenewegen kan bij een massasprint strijden om de overwinning, terwijl Pascal Eenkhoorn verleden week in Groot-Brittannië liet zien dat hij mee kan glippen in een geslaagde vlucht. Ook voor Mike Teunissen is de Duitse koers een mooie opmaat richting het WK wielrennen van eind september.

Selectie Eschborn-Frankfurt

Pascal Eenkhoorn

Dylan Groenewegen

Gijs Leemreize

Nathan van Hooydonck

Sam Oomen

Christoph Pfingsten

Mike Teunissen

Luik-Bastenaken-Luik U23

Jumbo-Visma Development Team staat komend weekend aan de start van de beloftenversie van Luik-Bastenaken-Luik. De heuvelachtige koers gaat over 171,6 kilometer van Bastogne naar Blegny. De finish ligt op een bekende klim in België: de Côte de la Redoute (1,7 kilometer à 9,5%). Jumbo-Visma Development Team neemt met Loe van Belle een renner in vorm mee. De 19-jarige van Belle boekte twee weken geleden een overwinning in de Flanders Tomorrow Tour. Onder meer Owen Geleijn en Rick Pluimers nemen, na dit seizoen ervaring te hebben opgedaan met de World Tour-ploeg, ook deel aan de wedstrijd.

Selectie Luik-Bastenaken-Luik U23

Darren van Bekkum

Loe van Belle

Owen Geleijn

Lars Boven

Rick Pluimers

Johannes Staune-Mittet

Gerelateerde updates