Team Jumbo-Visma met Roglic en Vingegaard in Baskenland

Team Jumbo-Visma met Roglic en Vingegaard in Baskenland

Titelhouder Primoz Roglic en Jonas Vingegaard zijn de kopmannen voor Team Jumbo-Visma in de Ronde van het Baskenland. De wielerploeg gaat met gezonde ambitie van start in de Baskische rittenkoers.

De wielerploeg kende de aflopen jaren mooie successen in de meerdaagse World Tour-wedstrijd. Roglic schreef Itzulia Basque Country in 2018 en 2021 op zijn naam, terwijl Vingegaard vorig jaar achter zijn ploeggenoot als tweede eindigde.

“We staan met een sterk team aan de start, maar dat zal bij onze tegenstanders niet anders zijn”, vertelt ploegleider Marc Reef. “Deze wedstrijd is een van onze doelen in het voorjaar en belangrijk voor het team. Primoz heeft hier al twee keer gewonnen. De Ronde van het Baskenland past goed bij hem en hij koerst hier graag.”

 / 
			© Roglic & Vingegaard in 2021
			© Roglic in 2018
© Roglic & Vingegaard in 2021
© Roglic in 2018

Roglic kende een goede seizoensstart met winst in Parijs-Nice. Ook zijn Deense ploeggenoot, die tweede werd in Tirreno-Adriatico, toonde zijn goede vorm al. “Jonas krijgt ook de kans om voor de overwinning te gaan. Ze kunnen elkaar sterker maken. Vorig jaar werden de mannen eerste en tweede, maar het is niet eenvoudig om dit opnieuw voor elkaar te spelen. Ons belangrijkste doel is om voor de overwinning te gaan.”

Dit jaar kan er weer veel spektakel verwacht worden. De zesdaagse wedstrijd start met een heuvelachtige individuele tijdrit over 7,5 kilometer. Vervolgens staan er drie verraderlijke etappes op het programma. In de laatste twee ritten kent het parcours de nodige klimkilometers en kan er nog van alles gebeuren. Wie zal er uiteindelijk op het hoogste treetje van het podium komen te staan?

Naast Roglic en Vingegaard staan namens Team Jumbo-Visma Milan Vader, Gijs Leemreize, Chris Harper, Sepp Kuss en Pascal Eenkhoorn aan de start van de Ronde van het Baskenland.

Ronde van het Baskenland (04/04-09/04)

Primoz Roglic

Jonas Vingegaard

Milan Vader

Gijs Leemreize

Chris Harper

Sepp Kuss

Pascal Eenkhoorn

Gerelateerde updates