Shop
Team Jumbo-Visma met open vizier naar Ronde van Zwitserland

Team Jumbo-Visma met open vizier naar Ronde van Zwitserland

Van 12 tot en met 19 juni wordt de Ronde van Zwitserland verreden. Marc Reef neemt in die rittenkoers plaats in de ploegleiderswagen. De 36-jarige Nederlander is bezig aan zijn eerste seizoen als ploegleider bij Team Jumbo-Visma.

Volgens Reef zijn zijn eerste maanden bij het team heel vlot verlopen. “Ik kwam na tien jaar bij dezelfde ploeg in een nieuwe omgeving met andere werkwijze terecht. Er moet wat energie gestoken worden om die zaken te leren kennen. Ik ben heel erg goed opgevangen. Ondertussen ken ik ook alle staf en renners al goed.”

De Nederlander voelt zich op zijn plaats in het team. “Ik heb hier mijn plek gevonden. In mijn eerste maanden heb ik al meerdere wedstrijden na elkaar gedaan. Met als laatste de Giro d’Italia en dan volgt nu de Ronde van Zwitserland.”

"We kunnen op verschillende manieren voor dagsucces gaan"

Marc Reef

Reef vertelt dat er in Zwitserland vooral op dagsucces gemikt wordt. “Het is een lastige ronde met veel zware ritten. Gelukkig staan we met een sterke ploeg aan de start, al focussen we niet op het klassement. We gaan vooral voor dagsucces. Daar hebben we ook de ploeg voor. Dat kan op verschillende manieren: uit de ontsnapping of met een klein groepje naar de finish. Er zijn meerdere opties en we zullen per rit bekijken bij wie die het beste passen.”

De Ronde van Zwitserland bestaat uit acht etappes. In de eerste rit staat de renners een heuvelachtig parcours in lussen rond Küsnacht te wachten. Ook de volgende etappes blijven heuvelachtig, waarna vanaf rit zes de bergen opgezocht worden. In die etappe moet de Nufenenpas beklommen worden, waarvan de top op 2478 meter hoogte ligt. Ook in de voorlaatste etappe, die naar Liechtenstein leidt, krijgt het peloton bergen voorgeschoteld. De laatste etappe is een individuele tijdrit van 25,6 kilometer in Vaduz, de hoofdstad van Liechtenstein.

Selectie Ronde van Zwitserland

Rohan Dennis

Robert Gesink

Timo Roosen

Pascal Eenkhoorn

Sepp Kuss

Mike Teunissen

Sam Oomen

Gerelateerde updates