Profiel
Team Jumbo-Visma klaar voor natte kasseien en flinke windstoten

Team Jumbo-Visma klaar voor natte kasseien en flinke windstoten

Gent-Wevelgem is de eerste van twee kasseiklassiekers die wordt verreden. Parijs-Roubaix is in verband met het coronavirus afgelast. Wout van Aert is de uitgesproken kopman van de Nederlandse ploeg. Onder anderen Mike Teunissen, Amund Jansen en Timo Roosen maken ook deel uit van de selectie.

De renners moeten onderweg verschillende hellingen bedwingen, waaronder de Kemmelberg. Daarnaast voert het parcours hen over drie onverharde stroken, plugstreets genaamd. Na 238 kilometer finishen de renners in Wevelgem. Er wordt regen en harde wind verwacht. Dit zal van invloed zijn op de wedstrijd.

Van Aert: “Dit wegseizoen rijd ik nog twee koersen. Die rijd ik allebei met de ambitie om te winnen. Gent-Wevelgem zie ik niet enkel als voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen. Ik wil daar meedoen in de finale.”

"Hopelijk kan ik die goede vorm nog enkele weken doortrekken."

Wout van Aert

De Vlaamse renner wist dit seizoen onder meer te scoren in Milaan-Sanremo, Strade Bianche en de Tour de France. Daarnaast pakte hij twee keer zilver op de wereldkampioenschappen in Imola. “Mijn conditie is nu al heel goed over een lange periode. Op het WK voelde ik dat ik goed uit de Tour de France ben gekomen. Ook op training voel ik me in orde. Hopelijk kan ik die goede vorm nog enkele weken doortrekken. Mijn seizoen is in principe al geslaagd. Alles wat erbij komt, is bonus. Toch wil ik geen kans laten liggen. Ik ben echt gefocust op de komende periode.”

 / 

Vrijdag werd bekend dat Parijs-Roubaix is afgelast. Bekijk hier de reactie van Van Aert.

Selectie Gent-Wevelgem (11/20/2020)

Wout van Aert

Mike Teunissen

Maarten Wynants

Timo Roosen

Amund Jansen

Pascal Eenkhoorn

Taco van der Hoorn

Gerelateerde updates