Team Jumbo-Visma jaagt gele droom na in Tour de France

Team Jumbo-Visma jaagt gele droom na in Tour de France

Van 29 augustus tot en met 20 september gaat Team Jumbo-Visma op jacht naar de gele trui in de Tour de France. De Nederlandse World Tour-formatie probeert met één van de twee kopmannen Primoz Roglic en Tom Dumoulin op het hoogste schavot te eindigen op het podium in Parijs.

Oorspronkelijk zou Team Jumbo-Visma de Ronde van Frankrijk aanvangen met drie kopmannen, maar Steven Kruijswijk moet vanwege een blessure verstek laten gaan. George Bennett, Sepp Kuss en Robert Gesink staan Roglic en Dumoulin bij in de bergetappes. De beide kopmannen kunnen daarnaast rekenen op steun van Tony Martin, Amund Jansen en Wout van Aert.

Na een hoogtestage in Tignes bereidde een deel van de Tourploeg zich voor in de Tour de l’Ain en Critérium du Dauphiné. De renners van Team Jumbo-Visma lieten in deze koersen ter voorbereiding op La Grande Boucle zien over een goede vorm te beschikken. Aankomende zaterdag gaat het peloton van start in het Zuid-Franse Nice. De renners krijgen in de eerste etappes direct flink wat hoogtemeters voor hun kiezen, waardoor de klassementsrenners meteen op scherp worden gezet.

"We moeten ervoor zorgen dat wij de beste zijn."

Tom Dumoulin

“Primoz en ik gaan beiden voor het klassement”, aldus Dumoulin. “In de laatste week zullen we kijken hoe we ervoor staan. Ik voel me goed en ben blij met de manier waarop ik in de Dauphiné en Tour de l’Ain heb gereden. Die wedstrijden had ik nodig om beter te worden. Het zal een strijd worden tussen meerdere renners en ploegen. Zo’n twintig renners staan aan de start met de ambitie om op het podium te eindigen of zelfs te winnen. We moeten ervoor zorgen dat wij de beste zijn. Ik voel me goed en ben blij dat ik aan de start sta van de Tour.”

Naast Kruijswijk kwam ook Roglic ten val in Critérium du Dauphiné. Inmiddels is hij voldoende hersteld om van start te kunnen gaan in de Tour. “Helaas hoort vallen bij onze sport”, aldus de Sloveense kampioen. “Gelukkig ben ik hersteld en voel ik me fit. Het is fijn dat ik hier kan zijn na mijn valpartij. Ik ben er klaar voor. Uiteindelijk zal de beste renner zegevieren. Het is heel fijn om een sterke renner als Tom in het team te hebben. Samen zullen we ons uiterste best doen.”

 / 

Selectie Tour de France (29/08-20/09)

Primoz Roglic

Tom Dumoulin

Sepp Kuss

Tony Martin

Robert Gesink

George Bennett

Amund Jansen

Wout van Aert

Gerelateerde updates