Shop
Team Jumbo-Visma gaat op Deense bodem voor dagzeges en klassement

Team Jumbo-Visma gaat op Deense bodem voor dagzeges en klassement

Team Jumbo-Visma staat aankomende dinsdag met een uitgebalanceerd team aan de start in Allerød, waar de 31e Ronde van Denemarken van start gaat. De Nederlandse formatie mikt met onder meer Olav Kooij op dagzeges en wil met Christophe Laporte en Mick van Dijke hoge ogen gooien in het eindklassement.

De NordPost Danmark Rundt, zoals de koers in het Scandinavische land ook wel bekend staat, bevat dit jaar vijf etappes. “Het parcours is zeer uitdagend”, vertelt ploegleider Marc Reef. “Zo zitten er enkele sprintritten in, maar ook etappes waarbij de heuvelspecialisten zichzelf kunnen bewijzen.”

Verleden

De Ronde van Denemarken was in 2019 een van de eerste koersen waarin Jonas Vingegaard zich richtte op het rijden van een klassement. De Deen eindigde in zijn thuisland op het een na hoogste schavot van het eindpodium. In de meest recente editie vergaarde Team Jumbo-Visma een ritzege met Dylan Groenewegen en eindigde Mike Teunissen als derde in de eindrangschikking.

Ambities

“De prestaties van vorig jaar hopen we in de aankomende editie te evenaren”, is Reef stellig. “We staan met een sterke ploeg aan de start. In alle etappes moeten we onszelf kunnen tonen. Met Olav gaan we voor de etappes die eindigen in een massasprint. Hij krijgt daar, kijkend naar het parcours, normaal gezien twee kansen voor. Op dag twee staat er een tijdrit van twaalf kilometer op het programma. Het is zaak dat Mick en Christophe daar zo kort mogelijk proberen te eindigen.”

"De prestaties van vorig jaar hopen we in de aankomende editie te evenaren"

Marc Reef

Sprinttrein

Reef zag in de Ronde van Polen een sterke Kooij. De jonge sprinter won de openingsetappe en werd enkele malen sterk gepiloteerd door zijn ploeggenoten. “Tosh Van der Sande en Mick zijn ook nu wederom de aangewezen mannen om Olav in juiste positie af te zetten in de slotkilometer. Daarnaast zal Christophe zich daar ook in mengen. Met zijn ervaring kan hij van onschatbare waarde zijn voor Olav.”

Lastige ritten

Etappe drie neigt op voorhand naar een spektakelstuk. In de rit van 240 kilometer heeft de organisatie negen gravelstroken opgenomen. De renners krijgen ruim zeventien kilometer aan onverharde wegen voor de kiezen. “Het is afwachten hoe de gravelrit gaat verlopen”, zegt Reef. “Duidelijk is wel dat onze mannen die rijden voor een klassement daar, net als in de tijdrit en de afsluitende etappe, bij de les moeten zijn. Ik heb er vertrouwen in dat we met deze sterke ploeg mooie dingen kunnen laten zien in Denemarken.”

Selectie Team Jumbo-Visma

Mick van Dijke

Olav Kooij

Tosh Van der Sande

Gijs Leemreize

Christophe Laporte

Pascal Eenkhoorn

Lennard Hofstede

Gerelateerde updates