Shop
Roglic aast in Ronde van Lombardije op stijlvolle afsluiting

Roglic aast in Ronde van Lombardije op stijlvolle afsluiting

Komend weekend staan met de Ronde van Lombardije en Parijs-Tours twee fameuze najaarsklassiekers op de rol. Primoz Roglic sluit zijn koersjaar af in Lombardije en gaat op jacht naar zijn veertiende seizoenszege.

Roglic genoot van de afgelopen wedstrijden. “Ik heb het naar mijn zin in Italië. Het is voor ons allemaal een lang seizoen geweest, maar het blijft - ook voor het team - mooi om aan de start te staan. Het zijn zware koersen, dus ik probeer zoveel mogelijk rust te pakken na een wedstrijd. De Ronde van Lombardije is één van de grootste koersen van het jaar, dus die is belangrijk voor me. Ik ga proberen dit monument op mijn naam te schrijven.”

‘De koers der vallende bladeren’ gaat dit jaar over 239 kilometer van Como naar Bergamo. Onderweg staan er zeven beklimmingen op het programma. De laatste lange klim, de Passo di Ganda, wordt op ongeveer dertig kilometer van de streep bedwongen. Vlak voor de finish ligt er nog een korte, steile puist waar mogelijk een beslissende schifting kan plaatsvinden.

"We staan met een sterk team aan het vertrek, dus ik kijk met vertrouwen uit naar Lombardije"

Primoz Roglic

De 31-jarige Roglic bevindt zich niet in de zevende hemel na zijn zeges in Emilia en Milaan-Turijn. “Iedereen begint komende zaterdag weer op nul. We hebben gezien dat er al ver voor de finish wordt aangevallen. Ik verwacht dat dat komende zaterdag niet anders gaat zijn. Je moet op tijd meezitten en wat geluk hebben om goede resultaten te behalen. We staan met een sterk team aan het vertrek, dus ik kijk met vertrouwen uit naar Lombardije.”

Selectie Ronde van Lombardije

Primoz Roglic

George Bennett

Koen Bouwman

Steven Kruijswijk

Chris Harper

Jonas Vingegaard

Sam Oomen

Parijs-Tours

De klassieker Parijs-Tours wordt alweer voor de 115e keer georganiseerd. Na een vlakke start vanuit Chartres moeten er in de tweede helft van de koers zeven korte heuvels worden bedwongen. Bovendien worden de renners over negen gravelstroken geleid. Het koersverloop gaat bepalen of de pure sprinters dit gedeelte overleven. Team Jumbo-Visma brengt een ervaren klassiekerploeg aan de start in Frankrijk.

Selectie Parijs-Tours

Dylan Groenewegen

Pascal Eenkhoorn

Jos van Emden

Timo Roosen

Gijs Leemreize

Michel Hessmann

Mick van Dijke

Gerelateerde updates