Shop
Renners en rensters Team Jumbo-Visma van start in Veenendaal

Renners en rensters Team Jumbo-Visma van start in Veenendaal

Na twee jaar van afwezigheid staat op 20 en 21 mei de wedstrijd Veenendaal-Veenendaal weer op het programma. Team Jumbo-Visma verschijnt met twee ploegen aan de start. Op vrijdag is het aan de vrouwen, met als captain Marianne Vos. Op zaterdag zijn de mannen aan de beurt.

Veenendaal-Veenendaal vrouwen (20/05)

Vos start voor de eerste keer in deze koers, maar dat betekent niet dat het parcours onbekend terrein is voor haar. “Tijdens de eerste editie, in 2018, was ik er niet bij. Maar bij de mannen heeft Veenendaal-Veenendaal al een mooie historie opgebouwd, dus daar ken ik de wedstrijd van. Hindernissen als de Grebbeberg en Amerongse Berg zijn mij ook niet onbekend. Bijna iedere wielrenner heeft daar weleens gefietst. Het is niet mijn vaste omgeving om te trainen, maar ik ben er wel al een aantal keer geweest. Met mooie glooiende wegen is het een van de mooiere gebieden van Nederland.”

"We gaan zeker proberen voor de overwinning te gaan door aanvallend te koersen"

Marianne Vos

“Ik ben heel benieuwd naar de wedstrijd”, vervolgt Vos. “Ik vind het fijn om weer een koers in Nederland te kunnen rijden. De wedstrijden zijn zo verspreid over de wereld dat dat niet meer wekelijks gebeurt. Heel het team kijkt uit naar vrijdag. We gaan zeker proberen voor de overwinning te gaan door aanvallend te koersen. De wedstrijd heeft een mooi deelnemersveld, met een mix van World Tour-ploegen en heel wat Nederlandse teams. Dat maakt ook dat Veenendaal-Veenendaal een rol speelt in de talentontwikkeling in Nederland. Zo is er een wedstrijd in eigen land met kleine en grote ploegen. Dat draagt bij aan het enthousiasmeren van aanstormende talenten.”

Namens Team Jumbo-Visma Women komt er een volledig Nederlandse selectie aan de start. Er staat hen een wedstrijd van 139,9 kilometer te wachten, over lokale ronden. Daarin zitten onder andere een doorkomst in Veenendaal en passages over de Grebbeberg, het Paardenveld en de Amerongse Berg.

Het startschot klinkt vrijdag 20 mei om 12 uur. De finish wordt verwacht rond 16 uur.

Selectie Veenendaal-Veenendaal vrouwen

Marianne Vos

Jip van den Bos

Aafke Soet


Riejanne Markus

Karlijn Swinkels

Teuntje Beekhuis

Veenendaal-Veenendaal mannen (21/05)

De mannenwedstrijd van Veenendaal-Veenendaal is aan zijn 35ste editie toe. Team Jumbo-Visma gaat met een jonge delegatie renners van start. Het parcours ligt dit jaar in een straal van ongeveer vijftien kilometer rondom Veenendaal. De renners moeten 197,9 kilometer afleggen over plaatselijke ronden. De hindernissen zijn hetzelfde als die bij de vrouwen.

Veenendaal-Veenendaal voor mannen wordt verreden op zaterdag 21 mei. De start wordt om 12 uur gegeven en de finish wordt verwacht rond 17 uur.

Selectie Veenendaal-Veenendaal mannen

Timo Roosen

Tim van Dijke

Owen Geleijn

Rick Pluimers


Michel Hessmann

Loe van Belle

Per Strand Hagenes

Gerelateerde updates