Shop
Primoz Roglic gaat voor winst Parijs-Nice

Primoz Roglic gaat voor winst Parijs-Nice

Team Jumbo-Visma start komende week met kopman Primoz Roglic in Parijs-Nice. Hij wordt ondersteund door Steven Kruijswijk, George Bennett, Sam Oomen, Lennard Hofstede, Tony Martin en Jos van Emden.

Parijs-Nice bestaat dit jaar uit acht etappes. Het parcours kent één individuele tijdrit van veertien kilometer, drie sprintetappes en vier etappes voor de klimmers, waarvan twee met aankomst bergop. De zevende etappe is de enige bergrit met een slotklim van ruim zestien kilometer à zes procent. De finish ligt boven in Valdeblore la Colmiane.

"Ik probeer echt op alle vlakken vooruitgang te boeken."

Primoz Roglic

Voor Roglic is Parijs-Nice de start van het seizoen. Na een trainingskamp in Tenerife is de Sloveen klaar voor de meerdaagse wielerwedstrijd. “In het begin van het seizoen is het altijd even aankijken hoe alles gaat lopen. De nieuwe fiets bevalt goed en de schijfremmen zijn een stap vooruit. Daarnaast heb ik heb vertrouwen in de ploeg. Toen ik zag hoe goed de jongens in de UAE reden, kon ik niet wachten op de start van het seizoen. De hoogtestage in Tenerife ging zoals gepland en ik wil de komende wedstrijden de beste versie van mijzelf laten zien. Ik probeer echt op alle vlakken vooruitgang te boeken.”

De meerdaagse World Tour-wedstrijd is het eerste grote doel van 2021. “We gaan voor de winst met Roglic in het klassement. Na de derde en vierde etappe kunnen we kijken of een voorsprong moeten verdedigen of juist de laatste etappes de aanval in moeten zetten”, aldus ploegleider Grischa Niermann.

Sam Oomen maakt zijn debuut voor Team Jumbo-Visma. De Nederlander kijkt ernaar uit. Na twee mindere jaren kijkt hij nu naar het grotere plaatje. "Als ik onze kopman bij kan staan en daarnaast weer kan vertrouwen op mijn lichaam, dan is dat een geslaagde start voor 2021."

 / 

Selectie Parijs - Nice

Primoz Roglic

Steven Kruijswijk

Sam Oomen

George Bennett

Tony Martin

Jos van Emden

Lennard Hofstede

Gerelateerde updates