Shop
Laporte wil nieuwe kampioenentrui tonen in slot van het seizoen

Laporte wil nieuwe kampioenentrui tonen in slot van het seizoen

Christophe Laporte behaalde vorige week op de VAM berg voor het eerst in zijn carrière een kampioenstrui. Hij is gemotiveerd om die nieuwe trui te laten zien tijdens zijn laatste koersen van het seizoen, te beginnen in de Famenne Ardenne Classic.

“We hebben het hier rustig aan gedaan”, lacht Laporte, gevraagd naar de festiviteiten bij thuiskomst in Frankrijk na het behalen van zijn Europese titel. “Maar met de Franse ploeg hebben we na de koers nog wel samen genoten van de winst. Dat was heel speciaal. Iedereen was super blij, dat zag je al tijdens de podiumceremonie.”

De 30-jarige Fransman haalde het vorige week op de VAM berg voor zijn ploeggenoten Wout van Aert en Olav Kooij. Een bijzondere 1, 2, 3 voor Team Jumbo-Visma, ook al reden de coureurs tijdens het EK voor hun nationale ploegen. “Voor mij was het de eerste keer dat ik een kampioenstrui behaalde”, vertelt Laporte. “Nog nooit reed ik in een andere trui dan die van de ploeg. Ik kijk er echt naar uit om in die kampioenstrui te mogen koersen. Wat de ploeg verder heeft voorbereid qua fiets of andere uitrusting, wil ik nog niet weten. Ik laat me graag verrassen de dag voor de koers.”

Die koers is de Famenne Ardenne Classic in België. Laporte is er toe aan zijn eerste deelname, maar is gemotiveerd om er iets van te maken. “Volgens mij is het best een lastige wedstrijd, een beetje zoals Binche-Chimay-Binche? Daar won ik vorig jaar aan het einde van het seizoen, dus ik hoop op een gelijkaardig koersverloop. Ik ben klaar om deze koers te leren kennen en denk dat ik met mijn huidige conditie best iets moet kunnen uitrichten.”

Nadien komt de Europese kampioen ook nog aan de start in de Munsterland Giro en Parijs-Tours. Met name die laatste koers moet hem goed liggen. “Het zijn nog drie koersen waarin ik mijn nieuwe trui kan laten zien en daar ben ik zeker gemotiveerd voor. In Munster zal het waarschijnlijk uitdraaien op een massasprint. Parijs-Tours is een wedstrijd die me ligt en waar ik mezelf nog eens in eigen land kan tonen. Daarna is het wellicht tijd om die Europese titel nog eens echt te vieren”, besluit hij met een knipoog.

Gerelateerde updates