Kuss bewaart goede herinneringen aan Critérium du Dauphiné

Kuss bewaart goede herinneringen aan Critérium du Dauphiné

Van 30 mei tot en met 6 juni heeft in Frankrijk het Critérium du Dauphiné plaats. Team Jumbo-Visma verschijnt met Steven Kruijswijk, Sepp Kuss, Timo Roosen, Lennard Hofstede, Robert Gesink, Tony Martin en Jonas Vingegaard aan het vertrek in Issoire. Voor veel renners is het de laatste koers in de voorbereiding op de Tour de France, die op 26 juni van start gaat.

Gevarieerd. Zo kan het etappeschema van het Critérium du Dauphiné het best omschreven worden. Heuvelachtige ritten worden afgewisseld met bergetappes, maar de koers kent ook een tijdrit en wat vlakkere etappes. De laatste twee ritten in lijn kennen een aankomst bergop. De voorlaatste etappe voert naar La Plagne, terwijl de wedstrijd op zondag 6 juni eindigt in skidorp Les Gets.

Voor Kuss wordt het zijn vierde deelname aan de Dauphiné. Sinds hij profwielrenner werd in 2018 stond hij elk jaar aan de start. Zo ook in 2021, waar hij hoopt zijn klimmersbenen te tonen. “Ik kijk erg uit naar de Dauphiné. We hebben net een goede hoogtestage met de ploeg achter de rug. Daar voelde ik me erg goed en ik kijk dan ook uit naar deze wedstrijd. Naast dat het Critérium du Dauphiné een voorbereidingswedstrijd is voor de Tour de France, is het gewoon een ontzettend zware wedstrijd. Ik hoop mezelf wederom te laten zien, want ik bewaar goede herinneringen aan deze koers.”

Kuss komt juichend over de streep in de afsluitende etappe van het Critérium du Dauphiné in 2020

Afgelopen jaar wist Kuss de afsluitende etappe te winnen. Daar kijkt de Amerikaan met een goed gevoel op terug. “Dat was een erg mooie overwinning. Daar ben ik nog steeds trots op. Ook dit jaar ga ik voor een mooie prestatie, maar ik weet ook dat de concurrentie sterk is.”

"Vooral het laatste weekend zal erg zwaar worden"

Ploegleider Grischa Niermann

Ploegleider Grischa Niermann geeft aan dat Team Jumbo-Visma de Dauphiné aanvangt met de Tour de France in het achterhoofd. “We hebben een deel van de Tourploeg aan de start. De Dauphiné is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding, want sommige jongens hebben gewoon koershardheid nodig. We zien ook zeker mogelijkheden in deze week. Vooral het laatste weekend zal erg zwaar worden. Met Steven en Sepp hebben we renners aan het vertrek die iets kunnen bewerkstelligen in deze Dauphiné. Met dat tweetal gaan we voor een goed klassement, maar dat wil niet zeggen dat de andere renners geen kansen krijgen.”

Gerelateerde updates