Profiel
Kruijswijk klaar voor Ronde van Catalonië

Kruijswijk klaar voor Ronde van Catalonië

Steven Kruijswijk start maandag als kopman in de Ronde van Catalonië. De Nederlander rijdt onder anderen met George Bennett en Sepp Kuss, die beiden ook voor eigen successen mogen gaan. Een dag later zal een andere delegatie van Team Jumbo-Visma onder aanvoering van Jonas Vingegaard in Italië deelnemen aan de vijfdaagse koers Coppi e Bartali.

Ronde van Catalonië

De honderdste editie van de Ronde van Catalonië bestaat uit zeven etappes. Zo kent het parcours één individuele tijdrit van 21 kilometer, drie heuvelachtige etappes en drie bergetappes, waarvan twee met aankomst bergop. De belangrijkste etappes voor de klassementsrenners zijn de tijdrit op de tweede dag en de bergetappes op dag drie en vier.

De kopmannen Kruijswijk, Bennett en Kuss worden ondersteund door een sterk bezette klimploeg bestaande uit Robert Gesink, Chris Harper, Koen Bouwman en Antwan Tolhoek. Voor Tolhoek is dit ook zijn seizoensdebuut.

“Ik hoop hier wel echt mee te kunnen doen in het algemeen klassement”, zegt Kruijswijk. “Parijs-Nice was naast het ondersteunen van Primoz ook een wedstrijd om er weer in te komen.”

 / 

"We starten met een sterke ploeg en doen niet onder voor andere ploegen"

Grischa Niermann

Ploegleider Grischa Niermann blikt vooruit: "We staan met een sterke ploeg aan de start en doen zeker niet onder voor andere ploegen. Onze kopmannen mogen alle drie voor eigen kans gaan en proberen een zo goed mogelijk klassement te rijden. Ze kunnen rekenen op de steun van onze klimmers. De verwachting is dat de tweede, derde en vierde etappe beslissend zullen zijn voor het algemeen klassement."

Coppi e Bartali

Een dag na de start van de Ronde van Catalonië beginnen Jonas Vingegaard, Gijs Leemreize, Mick van Dijke, Michel Hessmann, Finn Fisher-Black en Rick Pluimers aan de Coppi e Bartali.

Team Jumbo-Visma heeft goede herinneringen aan de editie van vorig jaar. Olav Kooij en Pascal Eenkhoorn wonnen toen beiden een etappe.

Selectie Ronde van Catalonië

Steven Kruijswijk

George Bennett

Sepp Kuss

Robert Gesink

Chris Harper

Antwan Tolhoek

Koen Bouwman

Selectie Copi e Bartali

Jonas Vingegaard

Gijs Leemreize

Mick van Dijke


Finn Fisher Black

Rick Pluimers

Michel Hessmann

Gerelateerde updates