Shop
Koster en Henderson vooruitgeschoven pionnen in Ladies Tour of Norway

Koster en Henderson vooruitgeschoven pionnen in Ladies Tour of Norway

Team Jumbo-Visma Women staat komende week aan het vertrek van de Ladies Tour of Norway. Anna Henderson en Anouska Koster, die vorige week nog respectievelijk eerste en derde werden in Tour de Belle, krijgen een vrije rol. Beide rensters hebben hun zinnen gezet op een etappeoverwinning.

De vierdaagse etappewedstrijd vindt plaats in het thuisland van hoofdsponsor Visma. Vier lange en zware etappes staan het peloton te wachten. Naast drie heuvelachtige etappes vindt er sinds de eerste editie voor het eerst finish bergop plaats. Etappe drie begint in Drammen en eindigt met een klim naar het skigebied Norefjell. De totale etappe kent een hoogteverschil van ruim 2.700 meter, maar het grootste verschil zal gemaakt worden tijdens de laatste tien kilometer van de finale waar het stijgingspercentage gemiddeld tien procent is.

Henderson schreef tijdens Tour de Belle beide etappes en het eindklassement op haar naam. Met haar eerste profoverwinningen op zak kan de Britse niet wachten om van start te gaan in deze Noorse rittenkoers. “Ik kijk er zeker naar uit. Ik zie dat we als team fysiek en mentaal in een heel goede vorm verkeren. Ik heb er zin in om met het team te strijden voor nog grotere resultaten. Ik heb er vertrouwen in dat ieder van ons in Noorwegen voor de overwinning kan gaan.”

Dat geldt ook voor Koster. De Friezin toonde tijdens Tour de Belle eveneens haar goede vorm. Na verscheidene aanvalspogingen finishte Koster als derde in de eerste etappe en het eindklassement. De 27-jarige renster kijkt er dan ook naar uit om haar goede vorm door te trekken. “Ik heb deze wedstrijd al vaak gereden. Ik kom er graag. Het is altijd een prachtige koers met ook een paar pittige klimmetjes. Ik heb er zin in om met het team een goede prestatie neer te zetten.”

“Vorige week hebben we heel wat vertrouwen opgedaan in Kreiz-Breizh”, vult ploegleidster Lieselot Decroix de rensters aan. “Zeker Anna en Anouska presteerden erg goed. Zij zullen dan ook als leidsters van het team naar Noorwegen vertrekken. Onze focus ligt op de individuele etappes. Daar willen we het zo goed mogelijk doen. Met name Anna en Anouska zullen daar als pion naar voren geschoven worden. Maar ook met de andere rensters willen we agressief gaan koersen. Kansen pakken en kansen creëren voor etappeoverwinningen. Op de verschillende parcoursen die we in vier dagen treffen zal voor iedereen een kans liggen.”

Naast Henderson en Koster bestaat de selectie onder leiding van Decroix uit Julie Van de Velde, Nancy van der Burg, Riejanne Markus en Amber Kraak.

Ladies Tour of Norway (12/8-15/8)

Anna Henderson

Amber Kraak

Julie Van de Velde

Nancy van der Burg

Anouska Koster

Riejanne Markus

Gerelateerde updates