Kopman Van Aert verdedigt titel in Strade Bianche

Kopman Van Aert verdedigt titel in Strade Bianche

Wout van Aert verdedigt morgen zijn titel in Strade Bianche. De kopman van Team Jumbo-Visma wist deze klassieker afgelopen zomer te winnen na een aanval op de laatste grindstrook. Een paar dagen later rijdt nagenoeg dezelfde ploeg Tirreno-Adriatico.

Strade Bianche

Dit jaar wordt Strade Bianche voor de vijftiende keer verreden. Het bochtige en golvende parcours van 184 kilometer over de iconische 'witte wegen' kent meerdere korte beklimmingen en elf gravelstroken. Deze stroken maken dat de race voor ruim een derde op onverharde wegen gereden wordt. De finish ligt na een kuitenbijter van zestien procent op het Piazza del Campo in het oude centrum van Siena.

"Dit is denk ik een van de sterkste deelnemersvelden die we komend jaar te zien krijgen."

Wout van Aert

Team Jumbo-Visma start met Van Aert als absolute kopman. De Belg kijkt uit naar de start van zijn wegseizoen. “Strade Bianche is toch wel een van de leukere koersen van het jaar in een schitterende omgeving. Ik heb tijdens de hoogtestage in Tenerife mooie stappen gezet en dat geeft mij een goed gevoel. Met dit sterke deelnemersveld is het verstandig om op meerdere jongens te letten.”

Van Aert wordt ondersteund door Robert Gesink, Chris Harper, Nathan Van Hooydonck, Paul Martens, Tobias Foss en Timo Roosen.

Ploegleider Arthur van Dongen: “De ploeg moet Wout de hele dag beschermen. Hij zal samen met Robert de ploeg gaan aanvoeren.” De grindwegen zullen voor een schifting zorgen. “Het wordt een zware wedstrijd. Het parcours is lastig en er zal veel worden aangevallen. We willen ons hier niet door laten afleiden en moeten proberen de controle te behouden.”

Tirreno-Adriatico

Team Jumbo-Visma start tijdens Tirreno-Adriatico nagenoeg met dezelfde opstelling als tijdens Strade Bianche. Alleen Edoardo Affini wisselt stuivertje met Chris Harper. Wout van Aert is opnieuw de kopman.

De wedstrijd bestaat uit zeven etappes: een individuele tijdrit, twee vlakke sprintetappes, drie heuvelachtige etappes en één echte bergetappe. Deze bergrit, de vierde rit, kent een slotklim van veertien kilometer à zeven procent naar Prati di Tivo.

“Ons doel is om met Wout een goed klassement te rijden. Daarnaast biedt het parcours ook kansen om een etappe te winnen.”

 / 

Selectie Strade Bianche

Wout van Aert

Robert Gesink

Tobias Foss

Chris Harper

Nathan Van Hooydonck

Paul Martens

Timo Roosen

Selectie Tirreno-Adriatico

Wout van Aert

Tobias Foss

Robert Gesink

Nathan Van Hooydonck

Edoardo Affini

Paul Martens

Timo Roosen

Gerelateerde updates