Shop
Kasper kijkt uit naar Lotto Thüringen Ladies Tour

Kasper kijkt uit naar Lotto Thüringen Ladies Tour

Dinsdag start in Schmölln de Lotto Thüringen Ladies Tour. Een heuvelachtige rittenkoers door het midden van Duitsland. Voor de Duitse Romy Kasper bijna een thuiswedstrijd.

“De wedstrijd vindt plaats niet ver van waar ik ben opgegroeid,” vertelt de renster van Team Jumbo-Visma. “Ik ging hier vaak op trainingskamp, je kunt hier gemakkelijk een paar mooie heuvelachtige trainingsrondes maken over de kleine wegen en door het mooie platteland. Mijn ouders komen altijd bij deze wedstrijd kijken en volgens mij is het inmiddels de meest gereden wedstrijd van mijn carrière. In 2014 behaalde ik hier mijn eerste overwinning in een pro-wedstrijd. In 2017 mocht ik in de derde etappe opnieuw het podium betreden. Deze editie zal ik voor de twaalfde keer aan de start verschijnen.”

Vanaf de eerste etappe in Schmölln krijgen de rensters gedurende zes dagen flinke heuvels voorgeschoteld richting de slotetappe in Gotha. Enkel in de vierde etappe zal de finish bergop plaatsvinden, op de top van de Hanka-Berg in Dörtendorf, die Hanka Kupfernagel, de grootste renster van de regio, eert. Deze klim van 1,2 kilometer met een stijgingspercentage van 8% zal maar liefst vijf keer beklommen moeten worden en vormt daarmee de grootste hindernis voor sprinters.

 / 

Kasper: “Elke dag biedt de wedstrijd een uitdaging. We zullen van alles wat tegenkomen; beklimmingen, glooiende wegen, zijwindsecties en kasseien. Je moet op alles voorbereid zijn. Omdat er dit jaar geen tijdrit is verwacht ik elke dag een open koers waarbij er vanaf dag een tot de laatste etappe agressief gereden gaat worden. Dat betekent dat je de hele dag gefocust moet blijven en voorbereid moet zijn op verrassingen. Eén favoriete etappe is moeilijk te kiezen. Ze zijn allemaal uitdagend en er is elke dag een mogelijkheid om te ontsnappen.”

Na een gezamenlijke trainingsweek in de omgeving gaat Team Jumbo-Visma Women onbevangen van start in de zesdaagse wedstrijd. “Met het team willen we aanvallend rijden en focussen op etappeoverwinningen,” vervolgt Kasper. “Ik zou graag een keer mee springen met de ontsnapping. Tegelijkertijd komen er een aantal van ons net uit een kleine pauze. Voor Jip van den Bos is het de eerste wedstrijd sinds haar hersenschudding en voor Aafke Soet is het ook de eerste koers na een langere periode zonder wedstrijden. We leggen onszelf niet te veel druk op en kijken er vooral naar uit om weer met elkaar te kunnen rijden.”

Lotto Thüringen Ladies Tour (25/5 - 30/5)

Romy Kasper

Karlijn Swinkels

Jip van den Bos

Aafke Soet

Anna Henderson

Gerelateerde updates