Jumbo-Visma Women wil huid duur verkopen in Luik-Bastenaken-Luik

Jumbo-Visma Women wil huid duur verkopen in Luik-Bastenaken-Luik

Team Jumbo-Visma Women staat aankomende zondag met een zeskoppige selectie aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. La Doyenne is het laatste monument van het wielervoorjaar. Racecoach Lieselot Decroix blikt vooruit.

De damesvariant van het Belgische monument start traditiegetrouw in Bastenaken, om ruim 140 kilometer later te finishen in Luik. De wedstrijd bevat negen gecategoriseerde beklimmingen en 2500 hoogtemeters.

Racecoach Lieselot Decroix steekt haar gedachten over de wedstrijd niet onder stoelen of banken. “Het is een zware en slopende wedstrijd. Tegelijkertijd is het wel een mooie koers. Zonder goede benen wordt het enkel afzien. Wij denken dat we er klaar voor zijn. Met Amber Kraak en Riejanne Markus hebben we twee rensters die middels een hoogtestage een gedegen voorbereiding hebben gehad. Riejanne toonde in de Amstel ook al aan goed in vorm te zijn. Daarnaast rijdt Anna Henderson eveneens een sterk voorjaar. Hopelijk trekt zij die lijn komende zondag door. We zijn zeker niet de favoriet, maar we beschikken over voldoende rensters die een rol van betekenis kunnen spelen. Dat hopen we te doen met een aanvallende manier van koersen”, vertelt de 35-jarige Vlaamse.

"Het is een zware en slopende wedstrijd, maar tegelijkertijd een mooie koers"

Lieselot Decroix

Decroix is stellig over de ambitie van Team Jumbo-Visma Women in Luik-Bastenaken-Luik. “We willen onze huid duur verkopen en een aanvallende rijstijl hanteren. Als de onderlinge samenwerking vlot verloopt, we met één of meerdere rensters een rol spelen in de absolute finale en een plek bij de beteren veroveren, mogen we zeker tevreden zijn.”

Selectie Team Jumbo-Visma Women

Karlijn Swinkels

Anna Henderson

Riejanne Markus

Amber Kraak

Kim Cadzow

Eva van Agt

Gerelateerde updates