Shop
Jumbo-Visma Development Team opent tweede seizoen in GP Le Samyn

Jumbo-Visma Development Team opent tweede seizoen in GP Le Samyn

Jumbo-Visma Development Team staat op dinsdag 2 maart aan het vertrek van de profkoers GP Le Samyn. De Belgische semiklassieker is de eerste koers van het wielerseizoen 2021 voor de opleidingsploeg van de World Tour-formatie Team Jumbo-Visma.

Ruim tweehonderd kilometer dient het peloton af te leggen over de Belgische wegen, waar kasseien scherprechter zullen zijn. De renners van Jumbo-Visma Development Team moeten het opnemen tegen een sterk deelnemersveld. Diverse World Tour-ploegen zullen zich melden bij de start in Quaregnon. Namens de opleidingsploeg verschijnen Michel Hessmann, Mick van Dijke, Axel van der Tuuk, Rick Pluimers, Finn Fisher-Black, Olav Kooij en Maurice Ballerstedt in het geel-zwarte tenue aan het vertrek.

"Ik heb de koers van vorig jaar teruggekeken en er zijn verschillende scenario’s die zich kunnen voltrekken."

Maurice Ballerstedt

Ballerstedt kijkt na een gedegen voorbereiding uit naar zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen: “Ik heb lange tijd in Spanje vertoefd ter voorbereiding op dit seizoen. Een gedeelte alleen of met enkele ploeggenoten, maar ook een aantal weken met de gehele ploeg. De afgelopen weken heb ik van dichtbij gezien dat we klaar zijn om te koersen. Samyn is een zware koers met een sterk deelnemersveld. Ik heb de koers van vorig jaar teruggekeken en er zijn verschillende scenario’s die zich kunnen voltrekken. Zowel de wind als kasseien kunnen een beslissende rol spelen in het koersverloop. We moeten als ploeg goed samenwerken en dan hebben we zeker kans op een goed resultaat. Ik kijk er in ieder geval erg naar uit om weer te gaan koersen.”

Selectie GP Le Samyn

Mick van Dijke

Olav Kooij

Rick Pluimers

Axel van der Tuuk

Michel Hessmann

Maurice Ballerstedt

Finn Fisher-Black

 / 

Gerelateerde updates