Shop
Hongerige Kooij pakt draad op in Polen

Hongerige Kooij pakt draad op in Polen

Team Jumbo-Visma start zaterdag met een uitgebalanceerde selectie aan de Ronde van Polen. De zevendaagse etappekoers kent naast een aantal pittige etappes en een tijdrit ook meerdere sprintkansen. Dat is voor spurter Olav Kooij koren op de molen.

De jonge sprinter is bezig aan een prima seizoen. Etappekoersen als Circuit Cycliste Sarthe en de ZLM Tour bleken spek naar de bek van de twintigjarige coureur. Daar reeg Kooij in totaliteit vijf dagzeges aaneen. Dat leverde hem in beide wedstrijden eveneens de eindoverwinning op. In Tirreno-Adriatico en de UAE Tour, net als de Ronde van Polen wedstrijden op WorldTour-niveau, stak Kooij meerdere malen nadrukkelijk zijn neus aan het venster met enkele podiumplaatsen.

“Het gaat erg lekker dit seizoen”, is Kooij zich bewust. “Maar dat betekent zeker niet dat ik al verzadigd ben voor wat betreft het huidige kalenderjaar. Na het NK heb ik bewust even een korte periode rust genomen. Daarna heb ik me klaar gestoomd voor het laatste blok van het seizoen. Het heeft nu wel weer lang genoeg geduurd. Ik heb zin om te koersen en kan niet wachten om me te mengen in de strijd om de dagzeges.”

"Het gaat erg lekker dit seizoen"

Olav Kooij

Daarmee spreekt Kooij ook gelijk zijn ambitie uit. “Ik wil voor ritzeges gaan in de etappes die uitmonden in een massasprint. Op voorhand schat ik in dat er drie etappes zijn die in een massasprint zullen eindigen. Misschien zijn het er vier, maar een aantal ritten kent een venijnig slot. Ik voel veel vertrouwen van de ploeg en hoop dat ergens in de komende ritten te bezegelen met een ritzege. Dan is de Ronde van Polen voor mij geslaagd.”

De 79e editie van de Poolse rittenkoers start zaterdag in Kielce en eindigt zeven etappes later in Krakau. Op de voorlaatste dag wacht de renners een tijdrit van bijna twaalf kilometer. Team Jumbo-Visma hoopt niet enkel in de massasprints hoge ooien te gooien, maar heeft ook meerdere renners in de gelederen die vanuit een vrije rol kunnen koersen. “Zo hebben we met Sam (Oomen red.) iemand die met de besten mee omhoog gaat. We zullen hem met zijn allen ondersteunen in de lastigere etappes. Een hoop jongens heeft een tijdje geen koers gereden, of is recent op hoogtestage geweest. We hebben allemaal zin om weer te koersen en willen het laatste blok van het seizoen op een goede manier openen. Persoonlijk ben ik hongerig naar een nieuwe zege”, besluit Kooij gretig.

Gerelateerde updates