Hessmann blikt vooruit op profdebuut in Portugal

Hessmann blikt vooruit op profdebuut in Portugal

Van 16 tot 20 februari staat in Portugal de Volta ao Algarve op het programma. Michel Hessmann debuteert er als prof. De 20-jarige renner maakte deze winter de overstap van het Development Team naar het World Tour-team.

Hessmann kreeg ook vorig seizoen al enkele kansen om tussen de profs te rijden, maar het is toch anders nu hij zelf ook prof is. “Ik ging mee op trainingskamp en daar merk je dat het anders is. Het gaat allemaal wat harder en sneller. Er zijn ook meer mensen die je begeleiden. De begeleiding was bij het Development Team al heel goed, maar ik heb het gevoel dat ik nu nog intensiever begeleid word.”

Hessmann verwacht de grootste veranderingen toch vooral tijdens de koersen te zullen merken. “Ik merk al een verschil in voorbereiding. Daar worden nog meer uren aan besteed. Er zullen ook meer mensen meegaan. Zeker in meerdaagse wedstrijden kan dat een groot verschil betekenen. Als je eten klaargemaakt wordt door een foodcoach is dat toch al heel wat anders dan het eten uit een hotel. Ik ben benieuwd hoe het allemaal gaat verlopen.”

De Duitser heeft een duidelijk doel voor ogen. “Ik wil dit seizoen mijn rol binnen het team vinden. Ik wil ook zien wat ik waard ben op World Tour-niveau, zeker in het tijdrijden.” In Portugal staat er op dag 4 een tijdrit op het programma, iets waar de Duitse kampioen tijdrijden bij de beloften dan ook erg veel zin in heeft. “Ik kijk er in ieder geval erg naar uit.”

Daarnaast wil hij in Portugal het team zoveel mogelijk proberen te helpen. “Het is de bedoeling dat ik Tobias zo goed mogelijk steun. In de aanloop naar de klimmen moet ik hem zoveel mogelijk uit de wind zetten en in goede positie afzetten. Op de vlakkere dagen moet ik hem uit het gevaar houden. Tijdens die dagen kan ik ook een rol spelen als eventuele lead-out voor Pascal.”

Team Jumbo-Visma was in het verleden al succesvol in de Algarve, met sprintzeges van Dylan Groenewegen en eindwinst van Primoz Roglic. Met Tobias Foss aan de start zal het team ook dit keer voor een goede eindnotering in het algemeen klassement gaan.

Selectie Volta ao Algarve

Tobias Foss

Robert Gesink

Pascal Eenkhoorn

Michel Hessmann

Johannes Staune-Mittet

Gerelateerde updates