Shop
Henderson klaar voor revanche in Tour de Belle

Henderson klaar voor revanche in Tour de Belle

Team Jumbo-Visma Women maakt zich op voor de Tour de Belle. De tweedaagse wedstrijd in Frankrijk, met als volledige naam Tour de Belle Isle en Terre – Kreiz Breizh Elites Dames, vindt plaats op donderdag 29 en vrijdag 30 juli. Anna Henderson finishte in 2019 in beide etappes op de tweede plaats achter Teniel Campbell. De Britse maakt zich nu samen met de zwart-gele formatie op voor een herkansing op de overwinning.

Vorig jaar werd de Franse wedstrijd afgelast vanwege het coronavirus. Dit jaar keert de wedstrijd weer terug in Bretagne. “Ik ga dit jaar zeker voor de herkansing,” geeft Henderson toe. “Tijdens de eerste etappe in 2019 maakte ik in de laatste ronde de overbrugging naar de kopgroep en viel toen aan. Eén renster kwam me toen net voor de finish voorbij. De tweede dag was een sprintfinish met bijna het volledige peloton.”

"Ik ga dit jaar zeker voor de herkansing."

Anna Henderson

Dit jaar staan wederom twee pittige ritten op het programma. De etappes zijn heuvelachtig en rond de 130 kilometer lang. Henderson: “Ik denk dat het een hele mooie wedstrijd is voor ons team, waar we onze krachten goed kwijt kunnen en agressief kunnen rijden. Er zijn enkele heuvels die de wedstrijd moeilijk maken, maar dat past ons wel. Ik denk dat we hier mooie resultaten kunnen behalen.”

Ploegleider Marco Postma: “Ons doel is winst in het algemeen klassement. De eerste etappe eindigt met zes lokale rondes met daarin een lastige klim. De tweede etappe lijkt op papier iets minder lastig, maar in Bretagne is geen meter vlak. Kortom om te presteren moeten we beide dagen scherp zijn. We gaan met een sterk en super gemotiveerd team naar Frankrijk, dus ik heb alle vertrouwen in een goed resultaat.”

Tour de Belle Isle en Terre – Kreiz Breizh Elites Dames (29/7 - 30/7)

Aafke Soet

Amber Kraak

Anna Henderson

Romy Kasper

Anouska Koster

Teuntje Beekhuis

Gerelateerde updates