Profiel
Groenewegen hervat seizoen in Ronde van Polen, mix van jong en oud in Tsjechië

Groenewegen hervat seizoen in Ronde van Polen, mix van jong en oud in Tsjechië

Dylan Groenewegen hervat woensdag zijn wielerseizoen in de Ronde van Polen. De World Tour-wedstrijd bevat drie sprintetappes en twee bergetappes. Op donderdag gaat de Czech Cycling Tour van start. De selectie bestaat uit een mix van World Tour-renners en Development Team-renners.

Groenewegen, goed voor drie overwinningen voorafgaand aan de coronabreak, krijgt onder anderen Jos van Emden en Christoph Pfingsten met zich mee voor de sprinttrein. Jonas Vingegaard gaat voor een goed klassement in de vijfdaagse rittenkoers.

Ploegleider Frans Maassen: “We willen sprints winnen met Dylan. Jos en Christoph zullen hem ondersteunen in de sprint. Jonas gaat voor een hoge notering in het algemeen klassement. Er staan veel sterke klimmers aan de start, dus de concurrentie zal hevig zijn. De derde en vierde etappe eindigen bergop en zullen bepalend zijn voor het klassement. De overige etappes zullen waarschijnlijk in een massasprint eindigen.”

Vingegaard heeft met Chris Harper en Tobias Foss twee talentvolle klimmers met zich mee. Maassen: “Chris is terug in Europa nadat hij tijdens de coronabreak in zijn thuisland Australië is verbleven. Eerder dit seizoen reed hij ander meer Ruta del Sol en Tour de la Provence. Tobias kan in zijn eerste World Tour-wedstrijd testen of hij met de beste klimmers mee kan. Taco van der Hoorn maakt de selectie compleet.”

Selectie Ronde van Polen (05/08-09/08)

Dylan Groenewegen

Jos van Emden

Chris Harper

Christop Pfingsten

Tobias Foss

Jonas Vingegaard

Taco van der Hoorn

 / 
			© Groenewegen wint eerste etappe Valencia
			© Sprintzege Groenewegen in UAE Tour
			© Groenewegen de snelste in derde etappe Valencia
© Groenewegen wint eerste etappe Valencia
© Sprintzege Groenewegen in UAE Tour
© Groenewegen de snelste in derde etappe Valencia

Czech Cycling Tour

Olav Kooij kende tot dusver een succesvol seizoen. Hij gaat in Tsjechië van start met Development Team-ploeggenoten Lars Boven, Owen Geleijn en Michel Hessmann. Maarten Wynants, Koen Bouwman en Pascal Eenkhoorn vervolledigen de selectie.

Ploegleider Robert Wagner: “De Czech Cycling Tour heeft een gevarieerd parcours. De vierdaagse wedstrijd start met een ploegentijdrit van 18,6 kilometer. De tweede etappe lijkt op papier geschikt voor een massasprint. Het parcours van de derde etappe is een stuk lastiger. De vierde etappe zal beslissend zijn voor het algemeen klassement.”

Selectie Czech Cycling Tour (06/08-09/08)

Maarten Wynants

Lars Boven

Koen Bouwman

Owen Geleijn

Olav Kooij

Pascal Eenkhoorn

Michel Hessmann

Gerelateerde updates