Shop
Gemixt team aan de start in Ruta del Sol

Gemixt team aan de start in Ruta del Sol

Team Jumbo-Visma verschijnt met een gemixt team aan de start van de Ruta del Sol. Vanuit de World Tour-ploeg maken Pascal Eenkhoorn, Christoph Pfingsten, Nathan Van Hooydonck, Antwan Tolhoek en Timo Roosen hun opwachting. Development team-renners Finn Fisher-Black en Owen Geleijn completeren de selectie.

De Spaanse etappewedstrijd vindt normaliter in februari plaats, maar is vanwege het coronavirus verplaatst naar mei.

De regio Andalusië staat bekend om het heuvelachtige terrein, maar ook de wind speelt vaak een grote rol. De eerste etappe start gelijk met een pittige beklimming in de eerste kilometers van de rit. De finish ligt na een korte klim van 1,2 kilometer. Daarna volgen twee etappes met behoorlijk wat hoogtemeters. Naar verwachting wordt hier het algemeen klassement bepaald. De laatste etappes eindigen waarschijnlijk in een sprint.

Ploegleider Sierk Jan de Haan: “We starten zonder uitgesproken kopman, dus elke renner heeft de mogelijkheid om zichzelf te tonen. Met Owen en Finn maken er twee renners van Jumbo-Visma Development Team deel uit van de ploeg. Het is voor deze mannen een zware wedstrijd, maar ook een mooie leerervaring.”

Voor Van Hooydonck en Eenkhoorn, de mannen uit de klassieke kern, is het de eerste wedstrijd na een periode van rust. Roosen kwam vorige week donderdag in Circuit de Wallonie voor het eerst weer in actie.

Ruta del Sol (18/05-22/05)

Pascal Eenhoorn

Nathan Van Hooydonck

Christoph Pfingsten

Antwan Tolhoek

Timo Roosen

Owen Geleijn

Finn Fisher-Black

Gerelateerde updates