Franse eendagskoersen seizoensouverture voor Roglic en Vingegaard

Franse eendagskoersen seizoensouverture voor Roglic en Vingegaard

Team Jumbo-Visma staat op zaterdag 26 februari aan de start van de Faun-Ardèche Classic. Een dag later staat de Faun-Drôme Classic op het programma. Namens de Nederlandse ploeg staan onder anderen Primoz Roglic en Jonas Vingegaard aan het vertrek.

Zowel op zaterdag als zondag krijgen de renners heuvelachtige kilometers voor de kiezen. In de Ardèche Classic krijgen de renners te maken met wat langere klimmen dan de dag erop. Op zondag bestaat het parcours namelijk uit korte, pittige hellingen.

Naast Roglic en Vingegaard verschijnen namens Team Jumbo-Visma Sepp Kuss, Gijs Leemreize, Steven Kruijswijk en Sam Oomen aan de start in beide koersen.

Roglic kijkt ernaar uit om te zien waar hij en zijn ploeggenoten staan. “Ik heb een goede winter achter de rug en heb mijn trainingskilometers kunnen maken. Ik voel me goed, maar dat zegt niet heel veel. Als je sprints in je eentje doet, ben je altijd de snelste. In de wedstrijden kun je echt zien waar je staat. De uitslag in deze wedstrijden zegt me niet veel. Het gaat erom dat ik weer koersritme opdoe, want mijn doelen liggen pas verderop dit seizoen.”

Ook Vingegaard maakt in Les Boucles Drôme-Ardèche zijn eerste wedstrijdkilometers van het seizoen. De Tourrevelatie van 2021 werkt via de Franse wedstrijden toe naar zijn eerste etappekoers van dit jaar. Begin maart staat de Deen aan de start van Tirreno-Adriatico.

Selectie Les Boucles Drôme-Ardèche

Primoz Roglic

Steven Kruijswijk

Sam Oomen

Jonas Vingegaard

Sepp Kuss

Gijs Leemreize

Gerelateerde updates