Shop
Foss wil kansen pakken in thuisland Noorwegen

Foss wil kansen pakken in thuisland Noorwegen

Van 19 tot en met 22 augustus staat de Ronde van Noorwegen op het programma. Tobias Foss keert terug na een rustperiode en rijdt voor het eerst in de kampioenstrui van Noorwegen.

De 24-jarige Foss kende in de Giro d’Italia zijn doorbraak in een grote ronde. “Er is niet veel veranderd hoor na mijn negende plaats in de Giro, alleen dat mensen wat meer aandacht voor je hebben. Wielrennen is niet zo heel groot in Noorwegen, dus hier valt het wel mee. Het is na de Giro een drukke periode geweest. Ik voelde me goed tijdens de kampioenschappen in Noorwegen, maar ik had het wel moeilijk in Tokio’, vertelt Foss, die in Japan uitkwam in de tijd- en wegrit. “Na de Olympische Spelen heb ik een rustperiode genomen. De Ronde van Noorwegen is een mooie aangelegenheid om het laatste deel van mijn seizoen te beginnen.”

Het parcours kenmerkt zich door heuvelachtige routes, met het zwaartepunt in de eerste twee ritten. De renners krijgen daar meteen te maken met finishes heuvelop. De eerste etappe is het zwaarst, met een aankomst op een col van de tweede categorie. De twee overige dagen zijn eveneens heuvelachtig, maar daarbij zijn de aankomsten vlak. De aankomsten zouden ook Jonas Vingegaard moeten liggen. De Deen rijdt zijn eerste meerdaagse koers sinds de Tour de France, waarin hij tweede werd.

"Ik hoop vooral dat we een sterke teamprestatie gaan neerzetten"

Tobias Foss

Foss kijkt uit naar de komende dagen. “Ik wil een aanvallende wedstrijd rijden. We hebben een sterk team met Jonas en Mike. Voor mezelf wil ik er elke dag vol voor gaan en de kansen pakken die ik tijdens de koers krijg. Het parcours zou mij wel moeten liggen. Het is misschien wat aan de makkelijke kant, maar er liggen kansen en het is altijd leuk om te mogen rijden in mijn eigen land. Ik hoop vooral dat we een sterke teamprestatie gaan neerzetten. Daarbij komt dat het speciaal is om in de kampioenschapstrui te mogen trainen en rijden. Ik kan niet wachten om te starten en de kampioenstrui te laten zien aan het publiek. Ik hoop mezelf te tonen en ik ga van elke dag in de trui genieten.”

Selectie Ronde van Noorwegen (19/08-22/08)

George Bennett

Tobias Foss

Chris Harper

Mike Teunissen

Jonas Vingegaard

Owen Geleijn

Gerelateerde updates