Profiel
Dumoulin en Vingegaard in Waalse klassiekers, Roglic debuteert in Luik

Dumoulin en Vingegaard in Waalse klassiekers, Roglic debuteert in Luik

De Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik worden respectievelijk woensdag en zondag verreden. In de Ardennenklassiekers zullen onder anderen Jonas Vingegaard, Tom Dumoulin en Lennard Hofstede van start gaan. Primoz Roglic maakt zijn opwachting in ‘La Doyenne’.

Laurens De Plus is ook onderdeel van de selectie voor beide wedstrijden. De Belg kon vanwege blessureleed lange tijd niet koersen. Hij maakte vorige week zijn rentree in het profpeloton tijdens het Belgisch kampioenschap op de weg.

Ploegleider Frans Maassen: “De Waalse Pijl ligt Jonas en Lennard goed. Beide renners verkeren in goede vorm. Met Paul hebben we een goede koerskapitein die het parcours van de Waalse klassiekers goed kent. Hij kan zijn ervaring gebruiken om de renners naar de finale te gidsen. Zoals elk jaar zal de positionering in de kilometers voorafgaand aan de laatste beklimming van de Muur van Hoei erg belangrijk zijn. Primoz maakt zijn debuut in Luik-Bastenaken-Luik. In deze klassieker is het geen meter vlak, met onder meer de Col de Stockeu en La Redoute.”

"Het is een nieuwe ervaring om in Luik-Bastenaken-Luik te starten"

Primoz Roglic

Primoz Roglic: “Ik heb nog nooit een Waalse klassieker gereden, dus het is lastig om te zeggen hoe ik het ga doen. Ik weet hoe de najaarsklassiekers in Italië verlopen en wat er nodig is om ze te winnen, maar deze wedstrijd is nieuw voor me. Het is een nieuwe ervaring om in Luik-Bastenaken-Luik te starten en ik kijk er naar uit om er te koersen.”

Waalse Pijl (30/09)

Lennard Hofstede

Jonas Vingegaard

Tom Leezer

Paul Martens

Laurens De Plus

Tom Dumoulin

Luik-Bastenaken-Luik (04/10)

Lennard Hofstede

Jonas Vingegaard

Tom Leezer

Paul Martens

Laurens De Plus

Primoz Roglic

Tom Dumoulin

Gerelateerde updates