Denain als generale repetitie voor Tour de France

Denain als generale repetitie voor Tour de France

Donderdag staat de Grand Prix de Denain op de kalender. De koers tussen Lille en Valenciennes wordt ook wel de kleine Parijs-Roubaix genoemd. Die bijnaam is niet gestolen.

Net als in Parijs-Roubaix start Denain met een lange en vlakke openingsfase. Pas als de renners de eerste honderd kilometer achter de kiezen hebben volgen de eerste kasseistroken. In de laatste honderd kilometer moet het peloton over meer dan twintig kilometer kasseistroken, verspreid over twee dezelfde lussen. Met Jonas Vingegaard en Primoz Roglic aan de start maakt Team Jumbo-Visma er een generale repetitie voor de Tour de France van. De Tour kent dit jaar immers óók een heuse kasseienrit.

"We willen een goede koers rijden en er vooral veel uit leren"

Racecoach Grischa Niermann

“We starten hier niet met de ambitie om te winnen”, verduidelijkt racecoach Grischa Niermann meteen. “We willen wél een goede koers rijden en er vooral veel uit leren. Daarom kozen we deze wedstrijd als een soort van generale repetitie voor de Tour de France en staan Jonas Vingegaard en Primoz Roglic samen aan de start. De wedstrijd kan natuurlijk ook mooie mogelijkheden bieden voor andere renners van ons team. Als het zou uitdraaien op een sprint hebben we bijvoorbeeld David Dekker die zich kan tonen. Lennard Hofstede maakt zijn seizoensdebuut en staat te popelen om wedstrijden te rijden. Als we donderdag een goede uitslag rijden is dat mooi, maar we willen vooral bekijken hoe Jonas en Roglic goed ondersteund kunnen worden.”

De 63ste editie van de Grand Prix de Denain start donderdag om 11u30 en is vanaf 14.00 uur live te volgen op Eurosport 2 en via de Eurosport Player.

Selectie: David Dekker, Mick van Dijke, Pascal Eenkhoorn, Primoz Roglic, Timo Roosen, Jonas Vingegaard en Lennard Hofstede.

Gerelateerde updates