Profiel
BinckBank Tour opmaat naar kasseiklassiekers voor Team Jumbo-Visma

BinckBank Tour opmaat naar kasseiklassiekers voor Team Jumbo-Visma

De ingekorte versie van de BinckBank Tour gaat dinsdag van start. De Nederlands-Belgische World Tour-koers telt vijf in plaats van de oorspronkelijke zeven etappes. Voor Team Jumbo-Visma is deze wedstrijd een goede voorbereiding op de kasseiklassiekers.

De ploeg gaat met een gedeelte van de klassieke kern van start. Zo staan onder anderen Mike Teunissen en Amund Jansen aan het vertrek in Blankenberge. Teunissen maakte twee weken geleden een succesvolle rentree in de Tirreno na blessureleed, terwijl Jansen net de Tour de France achter de rug heeft.

Vorig jaar wist Laurens De Plus de BinckBank Tour op zijn naam te schrijven. Dit jaar is de 25-jarige Belg er niet bij. Hij staat aan de start van de Waalse klassiekers.

"Mike en Amund zijn de naar voren geschoven mannen binnen onze selectie"

Arthur van Dongen

Ploegleider Arthur van Dongen: “Het verleden heeft uitgewezen dat het vaak uitloopt op een secondenspel. We moeten vijf dagen alert rondrijden en de kansen grijpen die er liggen. In de eerste en derde rit zal de wind het verschil maken. Woensdag staat er een tijdrit van elf kilometer op het programma. De vierde etappe finisht op het Tom Dumoulin Bike Park en gaat over bekende heuvels als de Cauberg en Bemelerberg. De slotrit finisht net als vorig jaar in Geraardsbergen. Hier wordt de BinckBank Tour naar alle waarschijnlijkheid beslist. Mike en Amund zijn de naar voren geschoven mannen binnen onze selectie.”

 / 

Selectie BinckBank Tour (29/09-03/10)

Amund Jansen

Mike Teunissen

Maarten Wynants

Timo Roosen

Bert-Jan Lindeman

Pascal Eenkhoorn

Taco van der Hoorn

Gerelateerde updates