Bennett vereerd met kopmanschap in Ronde van Italië

Bennett vereerd met kopmanschap in Ronde van Italië

George Bennett voert in de Giro d’Italia de selectie van Team Jumbo-Visma aan. De Nieuw-Zeelands kampioen hoopt in Italië een plaats in de top vijf van het algemeen klassement te bereiken.

“Ik wil graag zien hoe ver ik kan reiken in het algemeen klassement. Dat is hetgeen waar ik me op wil richten”, zegt Bennett. “Er staat een sterk deelnemersveld aan de start. Ik denk dat er twee of drie absolute favorieten voor de eindzege zijn. Kort daarachter volgt een rijtje outsiders met misschien wel tien tot vijftien namen. Daar schaar ik mezelf tussen”, vertelt de 31-jarige renner.

De Nieuw-Zeelander is benieuwd naar zijn wedstrijdvorm. “Ik heb dit seizoen nog niet heel erg veel koersdagen in de benen. Na de nationale kampioenschappen in mijn thuisland heb ik in Parijs-Nice volledig in dienst gereden van Primoz Roglic. Vervolgens moest ik in de Ronde van Catalonië na drie dagen afstappen. Het is de vraag hoe ik ervoor sta tegenover de concurrentie. Dat zullen we in de komende weken gaan zien. Het enige dat ikzelf in de hand heb, is het feit dat ik in de best mogelijke vorm hier aan de start zal verschijnen. Naar mijn idee is dat gelukt.”

"Het enige dat ikzelf in de hand heb, is het feit dat ik in de best mogelijke vorm hier aan de start zal verschijnen. Naar mijn idee is dat gelukt."

George Bennett

Bij de les
De 104e editie van de Giro d’Italia begint zaterdag met een tijdrit van ruim acht kilometer in Turijn. De klassementsrenners kunnen zich niet verschuilen en zullen vanaf het begin bij de les moeten zijn. In de eerste week wachten al vier bergetappes, waaronder drie keer een aankomst bergop. “Ik zal direct scherp moeten zijn. Ik heb er alles aan gedaan om in een goede vorm aan te start te verschijnen. Ik hoop dat ik in een goede flow terecht kom. Hopelijk duurt die dan drie weken.”

Pittig
De blikvangers in de tweede week zijn de elfde etappe op een parcours dat veel vergelijkingen vertoont met Strade Bianche én de veertiende etappe met de beklimming van de mythische Monte Zoncolan. Tegen die tijd zullen de verhoudingen in het klassement ver duidelijk zijn.

"Het team zal constant in dienst moeten rijden van George. Mocht het allemaal meezitten dan kan Dylan sprinten voor de overwinning in de vlakke etappes."

Arthur van Dongen

Ploegleider Arthur van Dongen kent de strategie voor deze Ronde van Italië. “We zullen vanaf dag een scherp moeten zijn. Het team zal constant in dienst moeten rijden van George. Mocht het allemaal meezitten dan kan Dylan sprinten voor de overwinning in de vlakke etappes. In de eerste week moeten we op onze hoede zijn. Je kunt de wedstrijd hier nog niet winnen, maar wel verliezen. De tweede week kent enkele belangrijke momenten met de Strade-etappe en de rit naar Monte Zoncolan. Hier zullen serieuze verschillen ontstaan.”

Eer
De laatste week is traditioneel zwaar met vier bergritten en de afsluitende tijdrit in Milaan. “Het voelt als een eer voor mij dat ik de kopman mag zijn hier in Italië. Zelf voel ik geen extra druk. Ik denk niet dat het direct mijn laatste kans zal zijn als ik mijn doel niet bereik. Ik zal iedere dag mijn stinkende best doen en zo hard als mogelijk naar de finish rijden. Na de komende drie weken zullen we zien of dat genoeg is om de vooraf gestelde doelen te bereiken”, verklaart een ambitieuze Bennett.

Gerelateerde updates