Shop
Aftellen met Merijn Scheperkamp: 'Zal mijn ouders en zus extreem gaan missen'

Aftellen met Merijn Scheperkamp: 'Zal mijn ouders en zus extreem gaan missen'

In de rubriek 'aftellen met' blikken we met de olympische schaatsers van Team Jumbo-Visma vooruit naar de Olympische Spelen van Beijing. In de derde aflevering spreken we met Merijn Scheperkamp, die volgende week zaterdag zijn olympisch debuut maakt.

Naam: Merijn Scheperkamp
Leeftijd: 21 jaar
Deelname aan de Olympische Spelen: 1e
Afstand: 500 meter

Als ik aan de Olympische Spelen denk, denk ik aan ..
"De historie en de belangrijkste wedstrijd die er is. De Olympische Spelen zijn eens per vier jaar en je merkt aan alles en iedereen om je heen dat er iets belangrijks aan zit te komen. Vroeger keek ik er altijd op televisie naar en nu mag ik er zelf aan deelnemen. Dat vind ik heel bijzonder."

Het moment waar ik het meest naar uitkijk, is ..
"12 februari natuurlijk! Dat is de verjaardag van m'n zus en de dag dat ik de olympische 500 meter rijd. Of eigenlijk andersom, haha. Voor mij wordt het het hoogtepunt van mijn seizoen en op die dag probeer ik de beste race ooit te rijden. Natuurlijk dwalen mijn gedachten tijdens een fietsrit of een ijstraining weleens af naar de Spelen, maar het is niet dat ik er elke nacht over fantaseer."

Mijn mooiste olympische herinnering is ..
"De 500 meter van Sotsji. Ik kan me nog heel goed herinneren waar ik als 13-jarig jongetje was en hoe ik me toen voelde. Ik was vroeg vrij van school en keek de wedstrijd in mijn eentje thuis op de bank. Het was een legendarische en dramatische ontknoping en vond het echt heel erg jammer voor Jan (Smeekens). Aan de andere kant was het natuurlijk fantastisch dat we als eerste, tweede en derde eindigden."

De persoon die ik het meest ga missen, is ..
"Mijn zus Floor. Ik heb haar al heel lang niet meer gezien en zal haar, net als mijn ouders, extreem gaan missen. Ik heb een heel goede band met m'n zus en ik weet dat ze mijn grootste fan is. Ik vind het extra bijzonder dat ik op haar verjaardag de beste race van het seizoen mag gaan rijden."

Het eerste wat ik in mijn koffer stop, is ..
"Mijn schaatsen en daarna mijn koptelefoon en Nintendo Switch. Patrick (Roest) en ik kwamen met het idee om als collectief zo'n spelcomputer aan te schaffen zodat we wat leuks kunnen doen met elkaar. Welke spelletjes ik speel? Mario Kart, Super Mario Odyssey en de nieuwe Pokemon."

Als ik in het hotel zit, probeer ik me te vermaken met ..
"De Nintendo Switch en bord- & kaartspelletjes. Carlijn Achtereekte neemt het kaartspel Skipbo mee en zelf neem ik de Toren van Pisa en een pakje speelkaarten mee. Ook heb ik twee boeken in mijn tas gedaan: eentje van Jan Smeekens en eentje die ik van mijn moeder heb gekregen: 'Dingen die je alleen ziet als je de tijd ervoor neemt'."

Mijn favoriete Chinese gerecht is ..
"Foe yong hai. Ik eet graag ei en de combinatie met nasi of bami vind ik erg lekker."

Gerelateerde updates