Aanvalslustig Team Jumbo-Visma Women debuteert in RideLonden Classique

Aanvalslustig Team Jumbo-Visma Women debuteert in RideLonden Classique

Team Jumbo-Visma Women neemt van 27 tot en met 29 mei deel aan de RideLondon Classique 2022. De voorbije twee jaar was de organisatie van de koers vanwege de coronacrisis genoodzaakt de wedstrijd te schrappen van de internationale wielerkalender. Dit jaar keert RideLondon terug met maar liefst drie etappes.

RideLondon Classique werd in 2013 geïntroduceerd als eendaagse koers. Dit jaar beslaat de wedstrijd voor het eerst drie dagen. De etappes worden verreden in en rondom Londen.

Op dag een en twee krijgen de rensters de nodige hordes voor de kiezen. In de openingsetappe staan er in 137 kilometer vijf beklimmingen op het programma. Een dag later zijn er dat zelfs acht in 141 kilometer. Beide dagen bevatten ruim duizend hoogtemeters. Tijdens de afsluitende rit in Londen is het 85 kilometer lange parcours zo vlak als een biljartlaken.

Team Jumbo-Visma Women is van plan zichzelf niet te verschuilen en heeft meerdere ijzers in het vuur. “Anna Henderson en Coryn Labecki zijn onze speerpunten”, vertelt race coach Lieselot Decroix. “We leggen de druk echter niet te hoog en hebben geen uitgesproken doelstelling waar we de komende dagen op mikken. Voor veel rensters is het de eerste koers na een wedstrijdloze periode.”
Naast Henderson en Labecki trekken ook Teuntje Beekhuis, Noemi Rüegg, Aafke Soet en Amber Kraak richting het Verenigd Koninkrijk.

"Anna Henderson en Coryn Labecki zijn onze speerpunten"

Race coach Lieselot Decroix

De ploeg is voornemens aanvallend te koersen en heeft Labecki, die derde werd in de meest recente editie van de koers, achter de hand voor de sprints. “In de eerste twee etappes mogen Anna, Teuntje, Noemi, Aafke en Amber voor de aanval gaan. Mochten die ritten uitmonden in een sprint dan maken we met Coryn een goede kans. In de afsluitende rit richten we het vizier op de sprint en kijken we of we daarin mee kunnen doen voor de bovenste plekken”, licht Decroix het strijdplan voor de komende dagen verder toe.

RideLondon Classique start op vrijdag 27 mei om 12 uur. De tweede etappe, op 28 mei, gaat eveneens om 12 uur van start. De slotetappe begint op 29 mei om 16.45 uur.

De selectie voor RideLonden Classique

Anna Henderson
Amber Kraak
Noemi Rüegg

Coryn Labecki
Teuntje Beekhuis
Aafke Soet

Gerelateerde updates