Shop
Team Jumbo-Visma Academy

Team Jumbo-Visma Academy

Team Jumbo-Visma Academy laat jongeren kennismaken met de wielersport, werkt nauw samen met wielerverenigingen en bevat een opleidingsploeg voor beloften. Meer jongeren op de fiets en talenten begeleiden naar de top. Dat is waar we voor gaan.

"Ons plan steunt op twee pijlers: opleiding en aanwas. Niet vissen uit dezelfde vijver, maar de vijver vergroten. Het moet een piramide worden. Van onder naar boven: kennismaken, verenigen, talenten, daarboven de opleidingsploeg en voor een enkeling misschien onze World Tour-ploeg”, aldus manager Richard Plugge van Team Jumbo-Visma in april 2019.

Belangrijke thema’s, zoals de stijgende gezondheidskosten, de toename van obesitas onder jongeren en de afname van sport- en fietsparticipatie onder jongeren in Nederland, liggen ten grondslag aan de Academy. “We willen een duurzaam wielerprogramma creëren waarbij we mensen inspireren om meer te sporten en talenten te ontwikkelen op weg naar de top en zo bij te dragen aan een gezondere en actievere samenleving”, aldus Plugge.

Vanaf oktober 2019 organiseren we in samenwerking met lokale verenigingen clinics op middelbare scholen in heel Nederland voor leerlingen in de derde klas en hoger. Om de stap naar een wielervereniging te verkleinen, organiseert de Academy Open Trainingen voor jongeren die kennis willen maken met de sport. Daarnaast is het voor wielerverenigingen mogelijk om partnervereniging te worden van Team Jumbo-Visma. Op deze manier kunnen zij gebruikmaken van de expertise en kennis van Team Jumbo-Visma, om zo hun vereniging verder te ontwikkelen.

Jumbo-Visma Development Team, een opleidingsploeg voor beloften, vormt de bovenste laag van de Academy en is de laatste stap op weg naar een professionele carrière.

Contact Academy

Heb je een vraag voor Team Jumbo-Visma Academy? Neem dan hier contact met ons op.