Profiel
Team Jumbo-Visma Academy

Team Jumbo-Visma Academy

Team Jumbo-Visma Academy wil meer jongeren op de fiets krijgen en probeert dit te realiseren in nauwe samenwerking met scholen en wielerverenigingen. Daarnaast bevat het plan ook een opleidingsploeg voor beloften.

"Ons plan steunt op twee pijlers: opleiding en aanwas. Niet vissen uit dezelfde vijver, maar de vijver vergroten. Het moet een piramide worden. Van onder naar boven: scholen, daarboven de wielerclubs, de opleidingsploeg en voor een enkeling misschien onze World Tour-ploeg”, aldus manager Richard Plugge van Team Jumbo-Visma in april van dit jaar.

Belangrijke thema’s, zoals de stijgende gezondheidskosten, de toename van obesitas onder jongeren en de afname van sport- en fietsparticipatie onder jongeren in Nederland, liggen ten grondslag aan de Academy. “We willen een duurzaam wielerprogramma creëren waarbij we mensen inspireren om meer te sporten en talenten te ontwikkelen op weg naar de top en zo bij te dragen aan een gezondere en actievere samenleving”, aldus Plugge.

Vanaf oktober 2019 organiseren we in samenwerking met lokale verenigingen clinics op middelbare scholen in heel Nederland voor de leerlingen van vijftien jaar en ouder. Daarnaast ontwikkelen we samen met een aantal verenigingen een werkwijze om het functioneren van wielerverenigingen in het algemeen naar een hoger niveau te brengen.

Jumbo-Visma Development Team, een opleidingsploeg voor beloften, vormt de bovenste laag van de Academy en is de laatste stap op weg naar een professionele carrière.

Contact Academy

Heb je een vraag voor Team Jumbo-Visma Academy? Neem dan hier contact met ons op.