Shop
Recept: Rice Balls met Limburgs kersensap en chocolade (glutenvrij)

Recept: Rice Balls met Limburgs kersensap en chocolade (glutenvrij)

Onze renners moeten veel eten op de fiets om hun energie aan te vullen. Maar wat eten ze dan en wat is de beste voeding voor op de fiets? Dat zocht de voedingsdeskundige van Team Jumbo-Visma uit in samenwerking met bakkerij en smaaklokaal De Bisschopsmolen in Maastricht.

Het is al vaak benoemd, maar dat maakt het niet minder belangrijk: eten op de fiets. Het is super belangrijk om energie aan te vullen en je spieren te ondersteunen bij het herstel, zodat je weer klaar bent voor de dag van morgen. Om renners niet alleen maar vijf uur lang gels te laten wegwerken op de fiets bedacht De Bisschopsmolen het volgende: Rice Balls, een makkelijk te maken product die helpt bij het spierherstel.

Team Jumbo-Visma en De Bisschopsmolen zijn beiden overtuigd dat voeding het belangrijkste element is om het menselijk lichaam goed te laten presteren. Frank van Eerd, de eigenaar van De Bisschopsmolen, nam een kijkje in de Japanse keuken en ontwikkelde een product op basis van pure ingrediënten met exact aantoonbare voedingswaarden.

Voor én tijdens een rit krijgen onze renners repen en broodjes met vruchtenvulling aangereikt. Na de race drinken de renners kersensap van de Bemelerhof. De kersensap is ook verwerkt in de Rice Balls en draagt bij aan een sneller spierherstel en een betere nachtrust.

De Bisschopsmolen is een voorloper op het gebied van individuele voedingswensen en persoonlijke behoeftes. Onze renners kunnen hierdoor optimaal herstellen en zijn klaar om de volgende dag weer een topprestatie te leveren. Ook jij kan de Rice Balls zelf maken. Kijk hieronder voor het recept!

			© Jonas Vingegaard drinkt kersensap om zijn spierherstel te bevorderen
© Jonas Vingegaard drinkt kersensap om zijn spierherstel te bevorderen

Ingrediënten

200 gram paprijst (blue rose)

600 gram kersensap van Bemelerhof

100 gram honing van BEEing puur

100 gram magere yoghurt

100 gram chocoladedruppels

50 gram quinoavlokken van de Halm

Snufje zout

Benodigdheden

Weegschaal

Pan (2x)

Kom

Afdekfolie

Spatel / Garde

IJsschep

Bereidingswijze

  1. Weeg alle ingrediënten af.
  2. Vul de kleine pan met de rijst, het kersensap en een snufje zout. Doe de deksel op de pan.
  3. Zet (bovenstaande) kleine pan in een grote pan gevuld met water. Laat het water zachtjes koken, gaar de rijst en roer regelmatig met de spatel.
  4. Voeg na ongeveer 45 minuten de honing, de yoghurt en een snufje zout toe aan de kleine pan. Even goed doorroeren en doe daarna weer de deksel op de pan.
  5. Haal na ongeveer 15 minuten de deksel van de kleine pan en laat het nog even goed doorkoken totdat de rijst gaar is.
  6. Doe het mengsel uit de kleine pan in een kom en dek het af met folie. Zet de kom in de koelkast en laat het afkoelen.
  7. Na één uur in de koelkast is het mengsel afgekoeld. Voeg nu de chocoladedruppels toe.
  8. Maak bolletjes van het rijstpapmengsel met een ijsschep. Rol deze bolletjes door de quinoavlokken.
  9. Bewaar de Rice Balls in de koelkast.

Voedingswaarde per 100 gram:

1124 Kj, 267 Kcal, Eiwit 4.7 g, Koolhydraten 48.0 g waarvan suikers 24.4 g, Vetten 5.7 g, Vezels 3.0 g, Zout 62,5 mg.

Voedingsadvies van de voedingsdeskundige van Team Jumbo-Visma:

Dit gerecht is bedoeld om na het sporten de juiste koolhydraten en eiwitten te ontvangen voor jou lichaam. Door kersen te gebruiken heb je minder spierschade en het werkt ontstekingsremmend. Tevens verbeterd de slaapkwaliteit alleen moet je wel de juiste kersen gebruiken!

			© Rice Balls
© Rice Balls

Gerelateerde updates