Food Friday - Aardbei shortcake bites

Food Friday - Aardbei shortcake bites

Aardbeientijd! Probeer ze in een van de favoriete tussendoortjes van onze renners: aardbei shortcake bites.

Het is weer tijd voor aardbeien! Tegenwoordig kun je ze in de meeste supermarkten vaak het hele jaar door krijgen, maar vers geplukte Hollandse aardbeien blijven toch wel het allerlekkerst. Zeker in dit eiwitrijke snack recept van onze Performance Chefs.

Ingedriënten voor 10 bites

2/3 kopje (glutenvrije) havermout

1/4 kopje kokos- of rijstmeel

Mespuntje zout

1 lepel Vifit vanille proteïnepoeder

1/4 kopje skyr (vanille)

Een druppel amandelextract (of vanille-extract)

1 tot 2 eetlepels ongezoete amandelmelk

3 tot 5 Jumbo-aardbeien

Bereidingswijze

  1. Meng de haver, bloem, zout en eiwitpoeder in een keukenmachine of kom tot een geheel.
  2. Voeg de skyr, het amandelextract, de melk en de verse aardbeien toe en meng door.
  3. Schep een lepel beslag eruit en rol er een bal van. Dit kan plakkerig zijn. Doe een beetje bloem in je handen, dit helpt.
  4. Leg de bites in een bakje. Herhaal dit totdat je geen beslag meer hebt. Je zou minstens 10 hapklare eiwitballetjes uit het beslag moeten kunnen halen.
  5. Nadat je al het beslag in balletjes hebt gerold, doe een deksel op het bakje en zet het in de koelkast om op te stijven.

Geniet ervan!

Voedingswaarde per bite

49 kcal

1 gram vet

4 gram proteïne

 / 

Gerelateerde updates