Shop
Ready2Race

Ready2Race

Team Jumbo-Visma lanceert binnenkort het nieuwe wedstrijdconcept Ready2Race. Ready2Race biedt laagdrempelige wedstrijden waarbij iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen niveau. Op 4, 11 en 18 juli organiseerden wij drie testwedstrijden in de regio Noord Nederland.

Na de drie testwedstrijden hebben wij het nieuwe Ready2Race plaform gelanceerd. Meer informatie en inschrijven: https://ready2race.teamjumbovi...

Dagprogramma's en locaties

Ready2Race Groningen

Datum: zondag 4 juli & zondag 11 juli 2021

Locatie: Wielerbaan Corpus den Hoorn

Adres: Laan Corpus Den Hoorn 98-102, 9728 JR Groningen


Dagprogramma:

 • 09.30 – 10.10 uur Gorter tweewielers Klasse 4
 • 09.31 – 10.05 uur Velodroom Klasse 5 & Port-Ability Instapklasse Dames
 • 10.10 – 11.00 uur Giao Bikes Klasse 3
 • 10.35 – 11.35 uur SP-paneelbouw Klasse 2
 • 11.15 – 12.25 uur Wijnvoordeel.nl Klasse 1 & Van Hes project management Hoofdklasse

Ready2Race Grote Omloop van Annen

Datum: zondag 18 juli 2021

Locatie: Er wordt gereden op een omloop van ruim zeven kilometer in de omgeving van Annen.

Adres start- en finishlocatie: Het Wit 2, Eext. In verband met de afsluiting van het parcours is de start- en finishlocatie alleen te bereiken via de straat 'De Hullen'.


Dagprogramma:

 • 10.00 - 10.40 uur Gorter tweewielers Klasse 4 (4 ronden)
 • 10.01 - 10.35 uur Velodroom Klasse 5 & Port-Ability Instapklasse Dames (3 ronden)
 • 10.40 - 11.30 uur Giao Bikes Klasse 3 (5 ronden)
 • 11.05 - 12.05 uur SP-paneelbouw Klasse 2 (6 ronden)
 • 11.30 - 12.40 uur Wijnvoordeel.nl Klasse 1 (7 ronden)
 • 12.05 - 13.25 uur Van Hes project management Hoofdklasse (8 ronden)

Parcours:

Bereikbaarheid & parkeren:

 • De start-finishlocatie is uitsluitend te voet of per fiets bereikbaar.
 • Kom je met de auto? Dan kun je parkeren in het centrum van Annen of bij Bosch Car Service Autobedrijf Mulder Annen (De Hullen 1, 9468 TE Annen).
 • De start-finishlocatie is een aantal kilometer verwijderd van het centrum van Annen. Houd er dus rekening mee dat je vanaf de parkeerplek voldoende tijd neemt om bij de startlocatie te komen.

Praktische informatie

Deelname op eigen niveau
Ready2Race biedt laagdrempelige wedstrijden waarbij iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen niveau. Om dit te realiseren schrijf jij je in voor een of meerdere wedstrijddagen en plaatst Ready2Race je in de juiste klasse. Door een promotie en degradatiereglement zullen deelnemers kort-cyclisch promoveren of degraderen wanneer dit van toepassing is.

Als jij vorig jaar hebt deelgenomen aan DE KOERS op zondagmorgen dan wordt je op basis van die deelname ingedeeld in de juiste klasse. Omdat er wat nieuwe klassen zijn toegevoegd vindt er in een aantal gevallen nog een herverdeling van de klassen plaats. Let dus goed op in welke klasse je bent ingedeeld. Dit staat aangegeven in de bevestigingsmail na aanmelding. Als je voor het eerst deelneemt dan nemen wij na aanmelding contact met je op om je niveau te achterhalen en je in de juiste klasse te plaatsen.

Zowel KNWU licentiehouders als niet-licentiehouders kunnen deelnemen aan de wedstrijden. Alleen in de Hoofdklasse is een KNWU licentie verplicht.


Aanmeldprocedure

 1. Meld je aan via het aanmeldformulier.
 2. Betaal via de link die je binnen enkele dagen in je mailbox ontvangt.
 3. Je ontvangt een deelnamebevestiging met daarin de klasse waarin jij bent ingedeeld.
 4. Jij bent Ready2Race.

Je kunt je online aanmelden tot 10.00 uur op de dag voorafgaand aan de wedstrijd. Daarnaast is het mogelijk om je op de dag zelf in te schrijven, maar dat biedt geen
deelnamegarantie. Tip: meld je vooraf aan via het aanmeldformulier op deze
website, zodat je van tevoren weet in welke klasse je bent ingedeeld en op tijd aan de start kunt verschijnen.


Dagprogramma
De dagprogramma’s zijn concept indelingen en afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan het programma worden aangepast.


Tarieven

 • Ready2Race Groningen: €7,50,- per wedstrijddag
 • Ready2Race Grote Omloop van Annen: €10,00
 • Korting bij eigen MYLAPS Transponder: €2,50 korting per wedstrijddag.

Testwedstrijden

De eerste drie wedstrijden van dit seizoen zijn testevents. Alle informatie en het inschrijfformulier voor die wedstrijden zijn te vinden op deze pagina. Half juli wordt het Ready2Race platform gelanceerd en vanaf dan kun je alles regelen via die website en vind je de wedstrijdkalender voor aankomend seizoen.


MYLAPS Transponder

Tijdens de wedstrijd rijdt iedereen met een MYLAPS Transponder. Deelnemers die niet in het bezit zijn van een transponder maken gebruik van een leentransponder.

Ready2Race powered by KNWU
De Ready2Race wedstrijden worden georganiseerd in samenwerking met wielerverenigingen en vallen onder auspiciën van de KNWU.

Klassen

Jij schrijft je in voor een wedstrijd en wij delen je in de juiste klasse in.

 • Instapklasse Dames: speciaal voor vrouwen die ook aan de koers willen ruiken is er een instapklasse voor dames. De betere dames stromen al snel door naar de onderstaande klasses, daardoor behouden we het instapniveau voor nieuwe dames. Als je individueel in staat bent 30 a 32 km/u te fietsen dan kan je goed mee met deze klasse. De koers staat voor een deel in het teken van het leren rijden in een peloton, daarom is een deel van de race geneutraliseerd.
 • Klasse 5: geschikt voor iedere beginnende wedstrijdrijder voor wie klasse 4 nog wat te hard gaat. De koers staat voor een deel in het teken van het leren rijden in een peloton, daarom is een deel van de race geneutraliseerd.
 • Klasse 4: dit is de juiste klasse voor de renner die lekker door kan fietsen en op een instapniveau wil instromen. De gemiddelde snelheid zal onder de 40 km/u liggen. Als je in staat bent om zelfstandig stukken van 34 a 35 km/u te rijden, dan is 40 km/u in een peloton fietsen geen enkel probleem voor je! De koers staat voor een deel in het teken van het leren rijden in een peloton, daarom is een deel van de race geneutraliseerd.
 • Klasse 3: dit is de ideale klasse voor de renners die het bij de KNWU sportklasse categorie pittig heeft. De fanatieke prestatieve toerfietser kan hier goed meedoen. Gemiddelde snelheden zullen rond de 40 a 41 km/u liggen.
 • Klasse 2: hierin koersen renners die vergelijkbaar zijn met de betere sportklasse renners bij de KNWU. Voor dit niveau wordt al snel acht uur per week getraind. De zeer fanatieke prestatieve toerfietser met enige aanleg kan op dit niveau al snel goed meedoen. De snelheden liggen net wat lager dan bij de 1e klasse.
 • Klasse 1: hierin koersen renners die vergelijkbaar zijn met de renners die als amateur bij de KNWU wedstrijden goed mee kunnen komen. Het gemiddelde op een goed lopende wielerbaan ligt al snel rond de 43 a 44 km/u.
 • Hoofdklasse: hierin koersen de beste amateurs. Dit niveau is vergelijkbaar met renners die binnen de KNWU een elite amateur licentie hebben of bij de betere amateur licentiehouders horen. Snelheden van boven de 50 km/u zijn hier geen uitzondering. Bij deze klasse is een KNWU licentie verplicht.

Promotie- en degradatiereglement

De filosofie van Ready2Race is dat koersen op je eigen niveau voor iedereen het leukst is. Daarom hebben wij veel verschillende klasses waarbinnen de niveauverschillen zo klein mogelijk zijn. Bij aanmelding delen wij de deelnemers zo goed mogelijk in op basis van een aantal criteria. Daarnaast worden renners die toch te goed zijn (of worden) gepromoveerd naar een hogere klasse.


Wanneer promotie?

De vraag is dan natuurlijk: wanneer is iemand ‘te goed’ en hoe meet je dat? Hiervoor worden zo eenvoudig mogelijke regels gebruikt die tot promotie leiden:

 • twee keer achter elkaar winnen;
 • binnen vijf wedstrijden drie keer top-3 finishen waaronder 1 overwinning;
 • de koersdirectie kan in bepaalde gevallen ook iemand omhoog plaatsen als zij beoordelen dat iemand echt te goed blijkt voor een klasse.


Wanneer degradatie?

Bij Ready2Race is het iedereen vrij om in een hogere klasse deel te nemen dan waar je aanvankelijk bent ingedeeld. Door de aard van de sport wordt er geen degradatie reglement gehanteerd op basis van uitslag. Mocht je door omstandigheden in een lagere klasse willen uitkomen dan je aanvankelijk bent ingedeeld dan kan dit in overleg met de organisatie.

Wedstrijdreglement

 • Ready2Race wedstrijden worden georganiseerd door Team Jumbo-Visma in samenwerking met wielerverenigingen en vallen onder auspiciën van de KNWU.
 • Een deelnemer schrijft zich in voor een of meerdere Ready2Race wedstrijden en de wedstrijdorganisatie plaatst de deelnemer in een klasse. De klasse wordt bepaald middels een vragenformulier of op basis van de klasse waarin de deelnemer vorig seizoen heeft deelgenomen tijdens DE KOERS op zondagmorgen.
 • Door middel van promotie- en degradatieregelingen schuiven deelnemers terug of door naar een andere klasse.
 • Het is ten alle tijden toegestaan dat de wedstijdjury en wedstrijdcoördinator een deelnemer ter plekke van klasse laat veranderden.
 • Zowel KNWU licentiehouders als niet-licentiehouders kunnen deelnemen aan Ready2Race wedstrijden. Alleen in de Hoofdklasse is een KNWU licentie verplicht.
 • Tijdens de Ready2Race wedstrijden is het verplicht om op een goed onderhouden racefiets te rijden en een valhelm te dragen. De sturen onder de noemer Delta-, Ossekop-, Triatlon- of een ander niet conventioneel stuur zijn NIET toegestaan.
 • Deelnemers zullen zich te allen tijde zorgvuldig gedragen tijdens de wedstrijd. Houd tijdens het rijden een rechte lijn aan, ook tijdens de eindsprint. Wanneer een renner gelost wordt en een ronde later niet meer kan aanpikken dan wordt degene uit koers gehaald.
 • Iedereen die 18 jaar of ouder is kan deelnemen. Als de jury daarom vraagt dient de deelnemer ter controle van zijn of haar leeftijd een geldig legitimatiebewijs of KNWU-licentie te laten zien. De jury beslist te allen tijde of een deelnemer deel mag nemen.
 • De jury beschikt over de juiste communicatiemiddelen om in het geval van een ongeluk hulpdiensten in te roepen als de jury dat nodig vindt.
 • Deelname is voor eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor lichamelijke of materiële schade geleden ten gevolge van deelname aan een Ready2Race wedstrijd. Deelnemers dienen zelf zorg te dragen voor een correcte verzekering die deelname aan wielerwedstrijden dekt. Door deel te nemen ga je akkoord met het Ready2Race wedstrijdreglement.
 • Tijdens de wedstrijden kunnen er foto's gemaakt worden, die geplaatst kunnen worden openbare websites en/of social media. Indien je als deelnemer/toeschouwer daar bezwaar tegen hebt dan wordt daar uiteraard rekening mee gehouden. Maak uw eventuele bezwaar kenbaar bij de jurywagen. Indien er geen bezwaar wordt gemaakt dan gaan we ervan uit dat je akkoord bent.
 • Ready2Race evenementen die plaatsvinden op afgesloten wielerparcoursen zijn gemeentelijke sportaccommodaties. Deze voldoen aan de algemeen geldende veiligheidsnormen.
 • Naast het Ready2Race reglement is ook het KNWU reglement van toepassing.

Uitslagen 4 juli 2021

Contact

Heb jij een vraag over Ready2Race? Neem dan contact met ons op via ready2race@teamjumbovisma.nl.