Mijn profiel

Calvé NK Scholen

Team Jumbo-Visma Academy zou aanvankelijk op vrijdag 19 juni 2020 tijdens het NK wielrennen rond de VAM-berg in Drenthe het Calvé NK Scholen organiseren. De organisatie heeft besloten het scholenkampioenschap tot nader order uit te stellen omwille van de coronacrisis. Deelnemende scholen zullen in een vijfkamp uitmaken wie zich een jaar lang Nederlands kampioen mag noemen. Het scholenkampioenschap draagt bij aan het doel van de Academy om meer jongeren op de fiets te krijgen.

Het nationaal kampioenschap bestaat uit een ploegentijdrit, een sur place wedstrijd, een klimtijdrit, een virtuele race en een behendigheidsparcours. Scholen nemen deel in een team van minimaal vier en maximaal zes leerlingen, waarvan maximaal één leerling een KNWU-licentie mag hebben die ouder is dan een jaar. Deelnemende leerlingen zitten in klas drie, vier, vijf of zes van de middelbare school in het schooljaar 2019/2020.

Elke middelbare school dient zelf over minimaal vier racefietsen te beschikken. Er zijn geen inschrijfkosten. Verdere voorwaarden en het reglement is hier te vinden.

Alleen de docent LO kan een middelbare school inschrijven. Inschrijving is mogelijk via deze link.