Profiel
Train en eet als onze renners met de Jumbo Foodcoach app

Train en eet als onze renners met de Jumbo Foodcoach app

Na het succesvolle gebruik van de Jumbo Foodcoach bij Team Jumbo-Visma maakt Jumbo Supermarkten de persoonlijke voedingscoach in de vorm van een app vandaag beschikbaar voor alle fanatieke wielrenners.

Jumbo Foodcoach geeft, dankzij unieke software die wij als team ook gebruiken, een persoonlijk en professioneel voedingsplan om beter te kunnen presteren tijdens trainingen en wedstrijden. De app is vanaf vandaag gratis te downloaden in de App Store (iOS) en Google Play Store (Android).

Team Jumbo-Visma maakt al geruime tijd gebruik van de Jumbo Foodcoach app, welke een belangrijk onderdeel vormt binnen de visie van de ploeg op het gebied van voeding. Het is de eerste keer dat Jumbo Foodcoach nu ook beschikbaar wordt gesteld voor algemeen gebruik. De app is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de performance staff en wielrenners van Team Jumbo-Visma en vooraanstaande bewegings-, voedings- en gedragswetenschappers.

De app is in eerste instantie geschikt voor wielrenners, later in het jaar volgen ook nog andere sporten zoals hardlopen, teamsporten en fitness. Begin 2021 is Jumbo voornemens de app beschikbaar te stellen voor iedereen die zich bezig houdt met voeding en gezondheid.

Voeding is cruciaal

Voor de wielrenners van Team Jumbo-Visma is de app echt van toegevoegde waarde. “Voeding is cruciaal voor topsporters”, zegt Merijn Zeeman, sportief directeur bij Team Jumbo-Visma. “Een goede balans in voeding en daarmee gewichtsbeheersing is belangrijk om optimaal te kunnen presteren. Onze renners hebben inmiddels vertrouwen in de app en weten dat ze dagelijks kunnen bouwen op het voedingsschema. Het gemak en de diversiteit van de maaltijden én het eenvoudig bestellen van de producten wordt als zeer positief ervaren. Mooi dat de amateursporters dit nu ook kunnen ervaren. Ik weet zeker dat zij veel inzicht krijgen in wat gepersonaliseerde voeding voor je kan doen.”

"Ik weet zeker dat zij veel inzicht krijgen in wat gepersonaliseerde voeding voor je kan doen"

Merijn Zeeman

Lekker én gezond

“Steeds meer consumenten kiezen bewust voor een gezondere levensstijl en willen lekker in hun vel zitten. Onder meer door te kiezen voor gezonde voeding, die bovendien lekker is en makkelijk te bereiden”, zegt Colette Cloosterman-van Eerd, CCO bij Jumbo. “Met Jumbo Foodcoach maken we de verbinding tussen goede gepersonaliseerde voeding én beter presteren. Met dat geloof zijn we enkele jaren geleden gestart. In eerste instantie voor de topsporters van Team Jumbo-Visma. Dat leverde een fantastisch resultaat op waar we erg trots op zijn. Alles dat we geleerd hebben nemen we nu mee in het beschikbaar stellen van de app voor de fanatieke wielrenners en straks ook voor de rest van onze klanten. Zo willen we steeds meer mensen helpen met het kiezen voor een gezondere levensstijl.”

Meer informatie over Jumbo Foodcoach op jumbo.com/foodcoach.

 / 

Gerelateerde updates