Shop
Team Jumbo-Visma investeert in toekomst met verlengingen Staune-Mittet en Van Dijke

Team Jumbo-Visma investeert in toekomst met verlengingen Staune-Mittet en Van Dijke

Team Jumbo-Visma is meerjarige overeenkomsten aangegaan met Johannes Staune-Mittet en Tim van Dijke. Beide talenten maken als onderdeel van hun nieuwe contract eerst nog deel uit van het developmentteam van de Nederlandse ploeg, om vervolgens over te stappen naar de World Tour-tak.

Staune-Mittet, onlangs fraai ritwinnaar in de Ronde de l’Isard, rijdt de komende twee jaar voor de opleidingsploeg en stapt vanaf 2024 over naar het vlaggenschip van Team Jumbo-Visma. De begeerde Noor tekent tot en met 2026. Nederlands kampioen Van Dijke, vorige week triomferend in de laatste etappe van de Cro Race, ziet zijn droom om prof te worden al een jaar eerder in vervulling gaan. De tweelingbroer van Mick van Dijke tekent tot en met 2024 bij Team Jumbo-Visma en rijdt dus eerst nog één jaar in de opleidingsploeg.

De negentienjarige Staune-Mittet kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste jaar in Nederland en is blij ook de komende jaren uit te komen voor Team Jumbo-Visma. “Ik had nog een contract voor volgend jaar bij de opleidingsploeg, maar dit nieuwe contract is echt next level. Daar ben ik heel blij mee en erg trots op. Het wordt een mooie reis samen en deze verbintenis geeft me vertrouwen richting de toekomst. Dat ik de komende vijf jaar bij Team Jumbo-Visma rijd, geeft me ook de kans en ruimte om me te ontwikkelen zoals ik en het team dat samen voor ogen hebben. Deze constructie past daar perfect bij. Ik voel me thuis bij deze ploeg en kijk erg uit naar de komende jaren.”

Ook de twee jaar oudere Van Dijke is verheugd met zijn nieuwe contract. “De afgelopen maanden is het supersnel gegaan en is mijn ontwikkeling in een stroomversnelling gekomen. Een half jaar geleden had ik niet gedacht al zo snel een profcontract te tekenen. Het vertrouwen van de ploeg doet me ontzettend goed en is erg belangrijk voor me. Ik denk dat ik een goede basis voor mezelf creëer door mijn beloftenperiode helemaal af te maken en daarna over te stappen naar de profs. Op die manier creëren we rust. Daar gedij ik het best bij, want ik koers nog niet zo heel lang op de weg. Dit is eigenlijk pas mijn eerste volledige wegseizoen.”

Volgens sportive director Merijn Zeeman investeert Team Jumbo-Visma met deze contractverlengingen in de toekomst van de ploeg. “Johannes is in onze ogen een veelbelovend talent. Hij is heel leergierig en heeft een open houding. De persoonlijkheid die hij heeft sluit nauw aan bij de eigenschappen die wij denken die nodig zijn om op het hoogste niveau actief te zijn. Ik denk dat we goed bij elkaar passen. De laatste weken zag je dat hij zijn neus aan het venster begint te steken. Dat geldt ook voor Tim. Hij werd kampioen van Nederland bij de beloften en boekte onlangs al zijn eerste profoverwinning. Dat zegt wel genoeg over wat hij in zijn mars heeft. Tim is een renner met een grote motivatie en welwillend om er hard voor te werken. Het is goed voor hem dat hij nog een jaar bij de beloften rijdt, want zo kan hij gestaag groeien naar het World Tour-niveau. Dankzij onze strategie om af en toe samen te koersen met jongens uit de World Tour-ploeg gaat dat doorgroeien heel vloeiend. Ons jeugdtraject heeft een enorm rendement en het einde is nog niet in zicht. Dat inspireert enorm. De toekomst van Team Jumbo-Visma ziet er rooskleurig uit.”

Head of Development Robbert de Groot is trots dat het opleidingstraject van Team Jumbo-Visma opnieuw renners aan de profrangen aflevert. “We proberen op lange termijn een organisatie neer te zetten waarbij je als jonge renner de tijd krijgt om jezelf te ontwikkelen. Per atleet leveren we maatwerk in zijn ontwikkeling. Binnen het teamtraject is er een individueel traject om verder te komen als renner. Zo’n individueel traject geeft veiligheid en vertrouwen en dat is erg belangrijk voor een jonge sporter. Renners binnen onze opleidingsploeg krijgen de ruimte en kansen om professioneel wielrenner te worden. Tim en Johannes hebben die kans aangegrepen en daar zijn we trots op.”

Gerelateerde updates