Shop
Team Jumbo-Visma Academy organiseert nieuwe reeks Open Trainingen

Team Jumbo-Visma Academy organiseert nieuwe reeks Open Trainingen

Dit voorjaar organiseert Team Jumbo-Visma Academy wederom Open Trainingen om jongeren kennis te laten maken met wielrennen. De trainingen zijn bedoeld voor jongeren tussen elf en achttien jaar oud die weinig tot geen ervaring hebben met de wielersport en het leuk vinden om de sport te proberen.

Zonder verplichtingen en op een laagdrempelige manier maken jongeren tijdens de trainingen kennis met de sport. De Open Trainingen vinden plaats op meerdere locaties en worden georganiseerd in samenwerking met wielerverenigingen. Wielertrainers van de betrokken verenigingen verzorgen de Open Trainingen.

Tijdens de Open Trainingen, die zowel voor jongens als meiden worden aangeboden, staat de diversiteit van wielrennen centraal. Zo leren deelnemers de basisvaardigheden van de sport, is er aandacht voor het rijden van bochten en ervaren deelnemers hoe het is om in een groep te fietsen. Daarnaast is er ook aandacht voor voeding en materiaal en staat plezier te allen tijde voorop.

De Open Trainingen worden gratis aangeboden. Deelnemers die niet in het bezit zijn van wielermateriaal krijgen een racefiets en helm te leen. De Open Trainingen dragen bij aan het algehele doel van Team Jumbo-Visma Academy, namelijk meer jongeren op de fiets krijgen.

De Open Trainingen worden mede mogelijk gemaakt door lokale wielerverenigingen, BrabantSport, Limburg Cycling en SportZeeland.

Gerelateerde updates