Shop
Stormachtige ontwikkeling Mick van Dijke bekroond met Gerrie Knetemann-trofee

Stormachtige ontwikkeling Mick van Dijke bekroond met Gerrie Knetemann-trofee

Mick van Dijke heeft de Gerrie Knetemann-trofee gewonnen. Van Dijke kreeg de award voor Renner van de Toekomst in Nederland na een seizoen waarin hij zich stormachtig ontwikkelde en overstapte van de opleidingsploeg naar de hoofdmacht van Team Jumbo-Visma.

De tweelingbroer van Tim van Dijke, die eveneens op de lijst met genomineerde talenten stond, kroonde zich afgelopen jaar tot Nederlands kampioen tijdrijden in de beloftencategorie en won etappes in Kreiz Breizh Elites en Flanders Tomorrow Tour. In laatstgenoemde etappekoers wist hij ook het eindklassement te winnen.

Van Dijke is erg trots dat hij de prijs in ontvangst mocht nemen. “Dit nieuws kwam redelijk onverwacht voor mij. Als je ziet welke grote namen in het verleden deze trofee hebben gewonnen, dan zorgt dat wel voor een kippenvelmomentje. Ik kom in een mooi rijtje met namen terecht en ben blij dat ik als winnaar uit de bus ben gekomen. Ook als ploeg mogen we hier trots op zijn. De Team Jumbo-Visma Academy en de opleidingsploeg zijn in het leven geroepen voor jonge wielertalenten. Dit is een mooie stimulans voor dat project.”

Ook Head of Development Robbert de Groot is trots op Van Dijke en zijn ploeg. “Voor Mick is dit een enorme aanmoediging om de weg die hij heeft ingeslagen door te zetten richting een succesvolle profcarrière. Twee jaar geleden kwam hij van de mountainbike af en heeft hij pas echt kennisgemaakt met het wegwielrennen. In korte tijd heeft hij succes weten te behalen op hoog niveau. Dat is heel bijzonder. Deze prijs is erg prestigieus en staat hoog aangeschreven. Het is geeft erkenning voor Mick, maar ook voor onze ploeg en ons opleidingstraject. Dat opleidingstraject moet leiden tot succes en doorstroming van talent op de lange termijn. Deze prijs is een bevestiging dat we goed bezig zijn en een mooie boost voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van onze jonge renners.”

Gerelateerde updates