Shop
Kramer en Simmons tekenen bij Jumbo-Visma Development Team

Kramer en Simmons tekenen bij Jumbo-Visma Development Team

Jumbo-Visma Development Team heeft zich voor de komende twee jaar versterkt met de Nederlander Jesse Kramer en de Amerikaan Colby Simmons. Beide renners komen momenteel nog uit in de juniorencategorie en maken volgend jaar hun debuut in het beloftenpeloton.

Voor de zeventienjarige Kramer is zijn transfer een droom die uitkomt. “Aan het begin van dit seizoen had ik niet verwacht dat ik deze kans zou krijgen. Toen ik benaderd werd, heb ik niet lang getwijfeld en mijn jawoord gegeven. Op deze plek kan ik veel leren. De begeleiding op het gebied van training, materiaal en voeding is hier heel goed. Daar wil ik graag gebruik van maken om een betere renner te worden en mezelf te ontwikkelen.”

Huidig Amerikaans juniorenkampioen Simmons is blij met de kans die hij krijgt bij de Nederlandse opleidingsformatie. “Ik kijk er erg naar uit om me te voegen bij een ploeg die me kan helpen in mijn ontwikkeling als wielrenner. Ik denk dat Jumbo-Visma Development Team een perfecte springplank is voor mijn verdere carrière en ben dankbaar dat ik mezelf hier mag bewijzen.”

Head of Development Robbert de Groot ziet de twee talenten als welkome versterkingen voor de opleidingsploeg. “We denken dat deze jongens goed in onze ploeg passen. Het zijn twee rustige jongens en samen gaan we werken aan hun ontwikkeling. Omdat er weinig koersen zijn geweest, zijn we heel zorgvuldig geweest in onze keuze voor deze twee renners. Bij beide renners denken we dat er veel potentie in zit. In welke richting dat is, zal de toekomst uitwijzen. We gaan er geen stempel opplakken en ze krijgen alle ruimte om zich te ontwikkelen.”

Kramer en Simmons zijn aanwinsten nummer vier en vijf voor de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma, nadat eerder Tijmen Graat, Per Strand Hagenes en Axandre Van Petegem werden aangekondigd.

Gerelateerde updates