Shop
Jumbo-Visma Development Team versterkt zich met Huising en Boonstra

Jumbo-Visma Development Team versterkt zich met Huising en Boonstra

Menno Huising en Jelle Boonstra maken per 1 januari 2023 deel uit van Jumbo-Visma Development Team. De twee achttienjarige renners, momenteel nog actief in het juniorencircuit, maken bij de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma hun debuut in het beloftenpeloton.

Huising en Boonstra zijn alle twee onderdeel van CyclingClassNL, het initiatief van NOC*NSF, de KNWU en Team Jumbo-Visma dat zich richt op het professioneel begeleiden en ontwikkelen van getalenteerde jonge sporters. De junioren tekenen een contract voor twee seizoenen.

Huising, dit jaar onder meer winnaar van een etappe in de Vredeskoers en Bernadeau Junior, kan zich geen betere ploeg voorstellen om naar over te stappen. “Ik zie Jumbo-Visma Development Team als een erg professionele opleidingsploeg met een goede sfeer. Ik ben al een aantal keer aanwezig geweest bij een trainingskamp en daar heb ik een echte topsportmentaliteit aangetroffen. Samen met de goede omkadering en de fijne omgang met renners en staf maakt dit voor mij een droomteam. Leren en ontwikkelen staan de komende jaren voor mij op nummer een. Ik kijk uit erg naar die periode.”

Ook Boonstra, momenteel rijdend voor WV De Amstel, is al enkele keren aanwezig geweest tijdens een trainingsmoment van de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma en leerde daar zijn toekomstige ploeggenoten beter kennen. “Menno en ik zijn vanaf de eerste minuut goed opgevangen, terwijl we eigenlijk nog geen onderdeel waren van de ploeg. We voelden ons tijdens die eerste trainingsmomenten erg welkom en dat was prettig. Om volgend jaar vast onderdeel uit te maken van Jumbo-Visma Development Team is een heel mooi vooruitzicht. De begeleiding en het gevarieerde wedstrijdprogramma gaan mijn ontwikkeling een nieuwe impuls geven. Daar ben ik van overtuigd. Kijk maar naar de ontwikkelcurve van jongens die nu bij de opleidingsploeg rijden en het aantal renners dat is overgestapt naar de profs… Afgelopen jaar heb ik al een stap gezet bij CyclingClassNL in mijn persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld op het gebied van voeding en krachttraining. Ik ben bewuster geworden van wat ik doe en dat neem ik mee naar de komende jaren.”

Head of Development Robbert de Groot ziet de komst van de twee Nederlanders met veel plezier tegemoet. “Jelle en Menno zijn jongens met een groot potentieel. Ze hebben uiteenlopende kwaliteiten. Samen gaan we proberen die potentie optimaal te benutten en we kijken dan ook erg uit naar de samenwerking. We maken een vliegende start omdat we ze al een tijdje kennen en aan het werk hebben gezien tijdens trainingsmomenten. Dat is een voordeel.”

Gerelateerde updates