Shop
Jumbo-Visma Development Team legt Mattio en Nortoft vast

Jumbo-Visma Development Team legt Mattio en Nortoft vast

Pietro Mattio en Morten Nortoft zijn vanaf 1 januari 2023 wielrenner bij Jumbo-Visma Development Team. De twee jongelingen tekenen een contract voor twee jaar bij de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma.

De Italiaan Mattio, geboren in 2004, is momenteel nog tweedejaars junior en rijdt voor Vigor Cycling Team. Tijdens een aantal trainingsmomenten leerde hij zijn toekomstige ploeg al een beetje kennen. “Ik ben een paar keer met het team op pad geweest. Daar heb ik genoten van de fijne sfeer en goede organisatie. Ik ben blij dat ik de komende twee jaar onderdeel van Jumbo-Visma Development Team ben. Ik wil hier een constante ontwikkeling en groei doormaken. Samen met het opdoen van de nodige ervaring hoop ik dat er een mooie toekomst voor mij in het verschiet ligt.”

 / 
			© Pietro Mattio
			© Pietro Mattio
			© Pietro Mattio
© Pietro Mattio
© Pietro Mattio
© Pietro Mattio

Nortoft heeft er al bijna twee seizoen in het beloftenpeloton opzitten. De Deen komt momenteel uit voor Riwal Cycling Team. Bij Jumbo-Visma Development Team hoopt hij de volgende stap in zijn ontwikkeling te zetten. “Ik ben erg blij om de overstap te maken en kan niet wachten om te beginnen. Voor mij is het een goede stap in mijn carrière. Dat heb ik ingezien nadat ik van dichtbij heb gezien hoe de ploeg werkt, zowel de renners als staf. Ik kijk ernaar uit om samen met dit team aan de slag te gaan.”

			© Morten Nortoft
© Morten Nortoft

Head of Development Robbert de Groot en zijn team volgden de twee renners al geruime tijd. “Met Pietro en Morten halen we wederom twee talenten binnen. Morten heeft de afgelopen periode een goede indruk op ons achtergelaten. We denken dat we met hem een zeer interessante en sterke renner met flink wat potentie aan onze ploeg toevoegen. Ook Pietro kennen we intussen al wat langer. Na een aantal stage- en testmomenten hebben we ingezien dat ook hij een groot potentieel heeft. We zijn erg blij om met deze jongens aan de slag te gaan.”

Gerelateerde updates