Shop
Italiaans juniorenkampioen Belletta naar Jumbo-Visma Development Team

Italiaans juniorenkampioen Belletta naar Jumbo-Visma Development Team

Dario Igor Belletta maakt vanaf volgend seizoen deel uit van de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma. De regerend Italiaans juniorenkampioen tekent een contract voor twee seizoenen bij Jumbo-Visma Development Team.

Belletta, momenteel rijdend voor GB Team-Pool Cantù, kan naast het wegwielrennen ook uit de voeten op de baan. De Italiaan behaalde als junior al diverse Italiaanse en wereldtitels op de piste.

“Ik heb erg veel zin in deze uitdaging”, aldus de achttienjarige Belletta. “Team Jumbo-Visma is momenteel een van de beste wielerploegen in de wereld en ik denk dat ook de opleidingsploeg een van de betere ter wereld is. Er is ontzettend veel kennis binnen dit team. Bovendien kan ik een mooi en uitdagend programma rijden, wat me zal helpen in mijn ontwikkeling. De komende jaren wil ik ervaring opdoen en mezelf ontwikkelen. Hopelijk stroom ik daarna door naar de profs.”

"Zijn baanachtergrond speelt ook een belangrijke rol, omdat wij in de scouting breder kijken dan alleen de behaalde resultaten op de weg."

Robbert de Groot

Head of Development Robbert de Groot is blij om een veelbelovende renner toe te voegen aan de groep talenten van Jumbo-Visma Development Team. “Dario is een renner die zich op veel verschillende terreinen heeft laten zien, vooral in Italiaanse wedstrijden met selectieve parcoursen. Zijn baanachtergrond speelt ook een belangrijke rol, omdat wij in de scouting breder kijken dan alleen de behaalde resultaten op de weg. Dario’s veelzijdigheid maakt hem een interessante renner om de komende jaren mee te werken.”

Gerelateerde updates