Shop
Honderden leden wielerclubs in het zadel voor Academy Zwift Race

Honderden leden wielerclubs in het zadel voor Academy Zwift Race

Honderden leden van Nederlandse wielerverenigingen hebben vandaag deelgenomen aan een virtuele Academy Zwift Race. Zij streden in verschillende categorieën tegen leeftijdsgenoten in een online wieleromgeving. De sensatie van een echte wielerkoers is moeilijk te evenaren, maar op deze manier konden de leden van de wielerclubs toch een wedstrijd rijden.

“In deze tijd moeten de activiteiten online georganiseerd worden”, aldus Head of Academy van Team Jumbo-Visma Jaap van Hulten. “We merken uit ons intensieve contact met een aantal verenigingen dat zij het leuk vinden om vormen van wedstrijden uit te proberen. Daarin zijn de clubs enigszins gelimiteerd. Vandaar dat wij hierop zijn ingesprongen en met Zwift deze wedstrijd georganiseerd hebben. Voor onze Academy is deze race een leuke manier om contact te houden met verenigingen en jeugdleden te stimuleren. Naast deze onlinewedstrijd doen we dat ook op andere manieren. Een voorbeeld is de online gymles met Dylan Groenewegen, die gedeeld is met zowel scholen als verenigingen. Zo hopen we de jeugd fit te houden en zo stimuleren we meteen de wielersport.”

Jaap van der Breggen, trainer bij WV Eemland, geeft aan dat zijn vereniging ook in de afgelopen periode contact onderhield met de leden. “Twee maal per week hadden we een online training via Skype. Op dinsdagavond was dat een intervaltraining op de roller en op vrijdagavond een sessie core stability. Zo probeerden we contact met elkaar te houden. We merkten dat dit een stimulans was voor de renners. Een aantal van onze leden deed ook mee aan de Academy Zwift Race. Daar werd heel erg naar uitgekeken. Het is momenteel de enige vorm van competitie waar ze aan konden deelnemen.”

De foto is genomen tijdens een scholenclinic in juni 2019.

Gerelateerde updates