Shop
Yoro verbindt zich twee jaar langer aan Team Jumbo-Visma

Yoro verbindt zich twee jaar langer aan Team Jumbo-Visma

Serge Yoro blijft ook de komende jaren bij het Development Team van Team Jumbo-Visma schaatsen. De 22-jarige sprinter heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarige verbintenis die hem tot en met 2024 aan de ploeg verbindt.

Yoro, bezig aan zijn derde seizoen bij het Development Team van Team Jumbo-Visma, vindt het 'hartstikke fijn' dat hij de kans krijgt om zich de komende jaren door te ontwikkelen bij de ploeg van coach Sicco Janmaat. "Ik heb altijd gezegd dat ik hier graag wil blijven, dus dat dat nu gelukt is, is supermooi", reageert Yoro enthousiast op zijn contractverlenging. "Ik heb hier mijn eerste kans gekregen en het werkt gewoon goed."

De onderlinge sfeer, de relatie met de staf en de connectie met zijn ploeggenoten zijn volgens Yoro de redenen waarom hij zich 'heel erg thuisvoelt'. "Ik denk niet dat er plekken zijn waar ik beter pas dan hier", aldus de bronzen medaillewinnaar van het het NK sprint van vorig weekend. "Ik ga steeds beter rijden en merk ook dat ik mentaal sterker word. De komende jaren hoop ik vooral op mentaal vlak nog wat verder te groeien."

Yoro, die afgelopen november zijn World Cup-debuut maakte, is naar eigen zeggen nog een paar procent verwijderd van de aansluiting met de nationale top. "Afgelopen seizoen heb ik voor mijn gevoel niet vaak genoeg laten zien wat ik écht kan. Af en toe lukte dat wel en dan was het ook meteen heel goed. Nu de ploeg het vertrouwen in mij heeft uitgesproken, ga ik ervan uit dat ik met hard werken de aansluiting kan maken."

Ook hoofdcoach Orie is in zijn nopjes met het langere aanblijven van Yoro. "Serge is een zeer talentvolle schaatser waarvan we steeds beter zien wat hij nodig heeft om harder te schaatsen. Hij heeft de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling in ons Development Team doorgemaakt en heeft mijns inziens alle voorwaarden om zowel op de 1000 als op de 1500 meter tot de absolute top te gaan behoren", aldus Orie.

Gerelateerde updates