Shop
Wout van Aert vereeuwigt hoogtepunten als NFT’s

Wout van Aert vereeuwigt hoogtepunten als NFT’s

Team Jumbo-Visma, Wout van Aert en Momentible hebben de handen ineen geslagen om digitale kunstwerken te maken van de overwinningen op de Mont Ventoux en de Champs-Élysées in de Tour de France van 2021 en de Strade Bianche van 2020. Door middel van een veiling kunnen deze momenten eigendom worden van iemand anders.

De NFT's zijn gecureerd en gecreëerd door Momentible en worden geveild op OpenSea, de grootste NFT-marktplaats. Alle details zijn te vinden op Momentible.io. De veiling loopt af op dinsdag 16 november om 21:00 uur.

Van Aert kijkt uit naar de veiling: "Het is heel gaaf dat ik deze opkomende technologie kan gebruiken om mijn hoogtepunten te delen met mijn fans. Hopelijk genieten de nieuwe eigenaren er net zoveel van als ik."

Ruud Dankers van Momentible: "Voor ons zijn deze momenten als NFT's de nieuwe generatie sportmemorabilia die fans dankzij blockchaintechnologie kunnen verzamelen en verhandelen met iedereen in de wereld."

Momentible biedt atleten en artiesten de mogelijkheid hun hoogtepunten te vereeuwigen als NFT (non-fungible tokens) en biedt kopers van de verschillende NFT’s een digitale asset waarin het historische moment op creatieve wijze wordt uitgebeeld. "In onze ogen zijn sporters de kunstenaars van legendarische momenten en verdienen zij het vastgelegd te worden in de blockchain", aldus Dankers die vanuit digitaal sportmarketingbureau TDE het platform leidt.

Gerelateerde updates